Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederland wint eerste EK wedstrijd van Polen

Nederland wint eerste EK wedstrijd van Polen

  • door

Nederland wint de eerste EK wedstrijd op EURO 2024 van Polen. Het Nederlands Elftal is het EK 2024 in Duitsland goed begonnen. Oranje versloeg Polen met 2-1.

In het Volksparkstadion in Hamburg was het Wout Weghorst die Oranje de overwinning bezorgde. Door de overwinning op Polen staat Nederland nu eerste in poule D.

Oranje speelt in totaal drie poulewedstrijden op het EK voordat de knockout fase begint. Het Nederlands Elftal heeft nu in ieder geval een grote stap gezet om de poulefase te overleven.

Nederland wint eerste EK wedstrijd van Polen

Nederland wint eerste EK wedstrijd van Polen

Het Nederlands Elftal begon stroef aan het duel tegen de Polen. Dit kwam met name door de slordigheid aan de kant van Oranje. De verdediging van Polen stond namelijk niet goed in het begin. Nederland had met rust met een ruime marge voor kunnen staan, maar slaagde daar niet in.

Sterker nog, het was Polen dat op een 1-0 voorsprong kwam tegen Oranje. Uit een hoekschop wist de boomlange Poolse spits Buska te scoren. Gelukkig was het binnen het kwartier alweer gelijk. Cody Gakpo scoorde de 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Nederland een doelpunt te forceren. Polen was eigenlijk alleen gevaarlijk vanuit de omschakeling. Daarentegen wist Oranje ook weinig “echte” kansen te creëren. Tot natuurlijk de wissel van Wout Weghorst, die in de ploeg kwam voor Memphis Depay. In de 81e minuut werd Depay gewisseld voor Weghorst en in de 83e minuut stond Wout alweer op de goede plek en schoot de 2-1 voor Nederland binnen.

Gemiste kansen Depay

Wat wij ook al zagen, bleek ook wel uit de berichten op Twitter. Memphis, met zijn witte zweetband, mistte enorm veel kansen. Tuurlijk, er ging ook veel dreiging van hem uit, maar tot echt grote kansen resulteerde dit niet. Twee keer kreeg Memphis Depay een 100% kans en twee keer mistte hij. Op Twitter ging dan ook vaak de vraag rond of “Memphis zijn zweetband voor zijn ogen had”.

Super-sub-Weghorst

Weer was het “super-sub-Weghorst” die de beslissing bracht. Het is niet de eerste keer dat Weghorst met zijn invalbeurt voor de beslissing zorgde. De spits van Nederland lijkt een echt neusje voor de goal te hebben. Weghorst speelde tot nu toe 34 interlands voor het Nederlands Elftal waarin hij 12x trefzeker was.

Verdedigend zwak en onzeker

Met name in de eerste helft leek het bij Nederland achterin nog niet helemaal op orde. Hoewel er niet veel dreiging uitging van Polen, maakte Oranje het zichzelf onnodig lastig. De verdedigers leken nog niet helemaal op elkaar ingespeeld en oogden wat onzeker. Gelukkig ging dit in de tweede helft stukken beter.

Doelpunt tegen uit corner

Ondanks dat Polen veel lengte voorin heeft, zou je mogen verwachten dat Nederland standaardsituaties goed onder controle heeft. Toch ging het bij de eerste corner van de Polen al mis. Ondanks dat er drie Nederlandse spelers in de buurt stonden, wist Poolse spits Buska te scoren uit de hoekschop. Dit is een aandachtspuntje voor de komende duels.

Goede keeper Nederlands Elftal

Er is jarenlang veel te doen geweest over de keeper van het Nederlands Elftal. Er was altijd veel discussie over wie de eerste doelman van Oranje zou moeten zijn. Dat was dit jaar niet het geval en bondscoach Ronald Koeman heeft voor de pas 21 jarige Bart Verbruggen gekozen.

Verbruggen liet in zijn eerste EK-wedstrijd meteen zien dat hij niet voor niets de eerste keeper is. Hij viel op een positieve manier op en dit zal enorm goed zijn voor zijn zelfvertrouwen. Verbruggen beloont tot zover het vertrouwen dat hij van Koeman krijgt. Hij krijgt namelijk de voorkeur boven de andere twee keepers in de Oranje selectie.

Invalbeurt Wijnaldum

Georginio Wijnaldum kwam in de tweede helft in de ploeg. In de 62e minuut verving hij middenvelder Joey Veerman. Wijnaldum, die tegenwoordig in Saoedi-Arabië bij Al-Ettifaq speelt, maakte een matige indruk. Je merkt dan toch dat hij niet meer de Wijnaldum is die hij ooit geweest is.

Volgende EK wedstrijd Nederland

De volgende EK wedstrijd van het Nederlands Elftal is op vrijdag 21 juni om 21:00 uur. Dan neemt het Nederlands Elftal het in de Red Bull Arena in Leipzig op tegen Frankrijk.

Als het Nederlands Elftal ook die wedstrijd weet te winnen dan is het zeker van een plek in de achtste finales van het EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *