Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Medailleregen Team NL op de Olympische Spelen Tokio 2021

Medailleregen Team NL op de Olympische Spelen Tokio 2021

Medailleregen voor Team NL: Nederland wint veel medailles. Na het teleurstellende begin van de Olympische Spelen in Tokio 2021 lijkt Nederland de wind weer in de rug te hebben.

Team NL heeft vandaag goede zaken gedaan in het medailleklassement van de Olympische Spelen. De sporters van Team NL haalden maar liefst zes medailles. In totaal haalde Nederland vannacht:

  • 2x goud
  • 3x zilver
  • 2x brons
Medailleregen Team NL Olympische Spelen

Medailleregen Team NL Olympische Spelen

Naast de twee gouden medailles haalde Nederland heeft Team NL nog vijf medailles binnengesleept. In de Olympische tijdrit (wielrennen) haalde Nederland drie medailles. Annemiek van Vleuten pakte het goud en Anna van der Breggen het brons. Bij de mannen haalde Tom Dumoulin de zilveren medaille Daarmee staat het totaal aantal medailles van vannacht nu al op zeven! En er zijn nog meer Nederlandse sporters die vandaag een medaille kunnen halen. Bekijk het volledige programma van vandaag.

Veel Olympische medailles in het roeien

Met name in het roeien zorgde Nederland voor veel medailles. De roeiers van Team NL hebben maar liefst 5 Olympische medailles gewonnen vannacht:

  • Goud voor de dubbelvier (m)
  • Zilver  voor de dubbeltwee (m) en de vier zonder (v)
  • Brons voor de dubbeltwee (v)

Dagrecord Olympische medailles

Met de zes medailles van vannacht is Nederland nog maar één medaille verwijderd van het recordaantal medailles op één dag. Dit oeroude record stamt al uit 1928. Toen haalde Nederland zeven Olympische medailles. Benieuwd naar alle Olympische records van de Olympische Spelen in Tokio 2021? Bekijk alle records Tokio 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *