Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Mathieu van der Poel valt hard en ziet Olympische droom vervliegen

Mathieu van der Poel valt hard en ziet Olympische droom vervliegen

Mathieu van der Poel is bij het onderdeel mountainbiken op de Olympische Spelen hard onderuitgegaan. Daarmee ziet van der Poel zijn Olympische droom in duigen vallen. Van der Poel geldt als één van de topfavorieten voor Olympisch goud. Helaas is hij na ongeveer een uur fietsen nadat hij in het begin van de Olympische mountainbikerace hard onderuit ging.

Olympisch Mountainbike

Mathieu van der Poel hard onderuit

Van der Poel, die geldt als één van de topfavorieten in het mountainbiken, is hard gevallen in zijn Olympische Race. Al na ongeveer 10 minuten viel hij bij een sprong van een stapel stenen. Hij sloeg daarbij over de kop en tuimelde ongeveer 9 meter van de steile afdaling af. Hij oogde daarna wat aangeslagen maar besloot toch zijn race te hervatten.

Olympische race mountainbiken

Daarna reed van der Poel nog wel door. Na iets meer dan een uur besloot van der Poel om de race toch te verlaten. Hij leek pijn te hebben aan zijn been, heup en rug. De Nederlander werd gerekend als gegarandeerde medaillekandidaat op de Olympische Spelen.

Team NL mountainbiken

Naast Mathieu van der Poel doet ook Milan Vader mee aan het Olympisch mountainbike toernooi. Alle team NL atleten bekijken? Bekijk de pagina Team NL op de Olympische Spelen.

Samenvatting mountainbiken Mathieu van der Poel

De race van Mathieu van der Poel nog even rustig terugkijken? Bekijk alles rond de Olympische Spelen op TV kunt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *