Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Ligue 1 wordt McDonald’s Ligue 1

Ligue 1 wordt McDonald’s Ligue 1

  • door

De hoogste Franse voetbalcompetitie is de Ligue 1. Vanaf komend seizoen (2024/2025) wordt de Ligue gesponsord door McDonald’s. Daardoor gaat de Franse voetbalcompetitie vanaf dat seizoen de McDonald’s Ligue 1 heten.

Op dit moment wordt de Ligue 1 nog gesponsord door UberEats. De naam van de Franse competitie is nu dus nog UberEats Ligue 1.

In Nederland is de Ligue 1 live te zien bij Ziggo Sport.

Ligue 1 wordt McDonald’s Ligue 1

McDonald’s sponsort Franse Competitie

Fastfood keten McDonald’s gaat de Franse voetbalcompetitie sponsoren. In ruil daarvoor wordt de naam van de Franse competitie veranderd in “McDonald’s Ligue 1”. Daarmee neemt McDonald’s het stokje over van UberEats dat hiervoor naamgever van de Ligue 1 was.

Hoeveel betaalt McDonald’s voor Ligue 1?

UberEats betaalde voor de naam van de Franse competitie een bedrag van 15 miljoen euro per jaar. McDonal’ds zal iets dieper in de buidel moeten tasten. De fastfoodketen betaalt om de naamgever van de Ligue 1 te worden een bedrag van 20 miljoen euro per jaar.

McDonald’s sponsor voetbal

McDonald’s is geen onbekende sponsor in het voetbal. Zo zijn ze al jaren een grote sponsor tijdens het WK-voetbal. Ook op het WK in Qatar was McDonald’s één van de hoofdsponsors. Tijdens het WK 2026 in de VS, Mexico en Canada zal McDonald’s ook sponsor zijn.

Uitzendrechten McDonald’s Ligue 1

Wil je de McDonald’s Ligue 1 live op tv kijken? Dat McDonald’s de nieuwe naamgever van de Ligue 1 wordt verandert niets aan de tv-rechten van de Franse Competitie. Deze blijven (voorlopig) nog gewoon in handen van Ziggo Sport. Zij kochten de tv-rechten voor de Ligue 1 in Nederland in 2021.

Keuken Kampioen Divisie

Ook in Nederland komt het voor dat een competitie gesponsord wordt en daardoor de naam van een bedrijf krijgt. De Eerste Divisie in Nederland heet op dit moment de Keuken Kampioen Divisie. In het verleden heette de competitie ook al Jupiler League, TOTO-Divisie en Gouden Gids Divisie geheten.

Sinds 2018 heet de Eerste Divisie al de Keuken Kampioen Divisie. Hoeveel Keuken Kampioen betaalt om naamgever van de Eerste Divisie te zijn is niet bekend gemaakt. Wel is het contract voor onbepaalde tijd verlengd.

McDonald’s sponsor Eredivisie

Ook in de Eredivisie is McDonald’s sponsor geweest. Dit was in het seizoen 2020/2021. Toen was McDonald’s shirtsponsor van FC Emmen.

Ongezonde sponsor van sport

Er wordt vaak veel gesproken over “ongezonde” sponsoren in de sportwereld. Nu McDonald’s sponsor wordt van de Franse competitie zal deze discussie ongetwijfeld weer oplaaien. In het verleden werd er ook al veel gesproken over bijvoorbeeld Red Bull dat ook veel sportwedstrijden sponsort. Soms verdwijnen er ook sponsoren uit de sportwereld. Zo zijn sigarettenmerken als sponsoren bij de Formule 1 verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *