Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Formule 1 Zandvoort op TV | Bekijk de race GRATIS live

Formule 1 Zandvoort op TV | Bekijk de race GRATIS live

Gratis Formule 1 kijken

Formule 1 Zandvoort op TV kijken? Dit weekend F1 Gratis live kijken? Dat kan! Komend weekend staat bomvol mooie races met als hoogtepunt de GP van Zandvoort op zondag 4 september 15.00 uur. In dit artikel lees je hoe je de formule 1 van Zandvoort Gratis kunt kijken. De titelstrijd ligt nog open, maar de vraag is of Max Verstappen zijn voorsprong nog verder kan uitbreiden op Charles Leclerc.

Hoe laat is de F1 in Zandvoort?

Kwalificatie F1 Zandvoort:       Zaterdag 3 september 15.00
Race:                  
Zondag 4 september 15.00

Welke zender formule 1 Zandvoort?

Wil je de de formule 1 van Zandvoort live bekijken? Er zijn gelukkig een aantal opties om dit gratis te bekijken. Hieronder zetten we de opties voor je op een rij;

  1. Formule 1 Zandvoort is GRATIS te zien op NPO 1 om 15.00 uur.
  2. Bij een nieuw KPN abonnement krijg je nu tijdelijk gratis Viaplay GRATIS.
  3. Samenvattingen van alle Formule 1 races zijn gratis te bekijken bij de NOS.
  4. Ziggo heeft een uitgebreide voorbeschouwing en nabeschouwing van de F1.
  5. Via meerdere buitenlandse zenders.

Formule 1 Zandvoort op Ziggo

Wil jij de formule 1 live bekijken als Ziggo klant? Helaas zijn de rechten van de F1 verkocht aan het Zweedse bedrijf NENT en wordt in Nederland aangeboden via de streamzender Viaplay. De NOS heeft de komende 3 jaar de  rechten gekocht voor de samenvattingen. Daarnaast hebben zij een overeenkomst gesloten om een aantal GP’s live uit te zenden. De F1 race in Zandvoort is hierom GRATIS te zien voor Ziggo klanten op NPO 1.

Formule 1 Zandvoort op KPN

Formule 1 op KPN bekijken? Klanten van KPN hebben de mogelijkheid om via een tijdelijke actie GRATIS Viaplay af te sluiten. Hier heb je toegang tot alle races en samenvattingen. De NOS onderhandeld om in het Formule 1-seizoen  2022  tot 2025, een aantal minuten van de kwalificatie en een uitgebreide samenvatting – circa 15 minuten – van iedere Race uit te zenden. Ook voor KPN klanten geldt dat de race van komende zondag 4 september gratis te zien is op NPO 1.

Formule 1 Zandvoort samenvatting

Race gemist? Geen probleem! Bekijk een uitgebreide samenvatting van GP Zandvoort op NPO1 of Viaplay. Voor de tweede keer op rij wordt het grootste race evenement in Nederland georganiseerd. Met ruim 300.000 verwachte bezoekers belooft het een mooi weekend te worden. De samenvatting van de F1 Zandvoort is op meerdere kanalen te bekijken.

Wie is Floor Jansen?

Benieuwd wie Floor Jansen is? Floor Jansen mag komende zondag het volkslied zingen tijdens de GP van Zandvoort. De zangeres is bij het grote publiek bekend van het programma Beste Zangers op SBS6. Tijdens deze special die in het teken stond van het Songfestival deed hier samen met Henk Poort een cover van Phantom of The Opera. 

Floor Jansen (geboren 21 februari 1981) is een Nederlandse zangeres. Ze is de leadzangeres van de Finse symfonische metalband Nightwish.

Geschiedenis circuit Zandvoort

Voor het tweede jaar op rij wordt in Nederland het grootste race evenement gehouden. Na een spannende onderhandeling met de organisatie werd het besluit in 2019 dan eindelijk gemaakt. Na 35 jaar zou de formule 1 weer terugkeren naar Nederland. De GP Zandvoort stond weer op de kaart! Helaas door de coronapandemie werd het geplande evenement in 2020 geschrapt van de kalender. Maar in 2021 kwam de F1 gekte terug in Nederland. Een prachtig evenement met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen.

Voorsprong Max Verstappen formule 1

De voorsprong van Max Verstappen is comfortabel in het klassement van de formule 1. De Nederlandse coureur heeft een voorsprong van maar liefst 93 punten op de nummer twee Sergio Perez (Redbull). De nummer 3 in het klassement is Charles Leclerc en heeft een achterstand van 98 punten op Max Verstappen. Komend weekend kan Max Verstappen deze voorsprong uitbreiden met 26 punten. Hiervoor moet Verstappen winnen en de Perez en Leclerc uitvallen. Of dit gaat gebeuren valt te betwijfelen, maar het wordt as zondag 15.00 uur absoluut een mooi spektakel!

Max Verstappen Officier in de orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen is voorafgaand  aan de GP Zandvoort geridderd tot officier in de orde van Oranje Nassau. Deze onderscheiding heeft hij te danken aan zijn sublieme sportieve prestaties. Hij dient als internationaal uithangbord en heeft met zijn successen Nederland weer op de kaart gezet. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door minister voor Sport Conny Helder.

Uitzendrechten Formule 1 (Zenders F1) – 2022

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn in handen van Viaplay. Viaplay is een video-on-demanddienst van de Nordic Entertainment Group. Het hoofdkantoor van Viaplay is gevestigd in Zweden. In mei 2021 werd bekend dat Viaplay ook in Nederland actief zou worden. Vervolgens heeft Viaplay ook de uitzendrechten voor de Formule 1 gekocht.

Volledige programma Formule 1 Zandvoort

Hoe laat formule 1 Zandvoort Zaterdag 3 september ’22

WatWanneerWaar
Formule 3: Sprint Race10.25 uurLive op Viaplay
Showteam/Demonstraties11.15 uurLive op Viaplay
Formule 1: 3e Vrije Training12.00 uurLive op Viaplay
Porsche Supercup: Kwalificatie13.30 uurLive op Viaplay
Showteam/Demonstraties14.10 uurLive op Viaplay
Formule 1: Kwalificatie15.00 uurLive op Viaplay
Showteam/Demonstraties16.10 uurLive op Viaplay
Formule 2: Sprint Race17.00 uurLive op Viaplay
Schema F1 Zandvoort Kwalificatie en vrije training

Programma Formule 1 Zandvoort Zondag 4 september:

WatWanneerWaar
Formule 3: Race8.45 uurLive op Viaplay
Formule 2: Race10.20 uurLive op Viaplay
Showteam/Demonstraties11.30 uurLive op Viaplay
Porsche Supercup: Race11.50 uurLive op Viaplay
Rijdersparade13.00 uurLive op Viaplay
Volkslied Floor Jansen14.44 uurLive op NPO1
Formule 1: Race15.00 uurLive op NPO 1 / Viaplay
Schema F1 Zandvoort Race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *