Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Finale Afrika Cup op tv

Finale Afrika Cup op tv

  • door

Op zondagavond wordt de finale van de Afrika Cup gespeeld. Ook jij kunt die wedstrijd live kijken. De finale van de Afrika Cup wordt namelijk live op tv uitgezonden. Dit betekent dat jij de Afrika Cup wedstrijd tussen Nigeria en Ivoorkust live kunt kijken.

Beide landen zijn erg aan elkaar gewaagd. Dit blijkt wel uit het feit dat de twee landen ook in de poulefase al tegen elkaar speelden. Toen eindigde de wedstrijd in een nipte 1-0 overwinning voor Nigeria. De finale van de Afrika Cup belooft enorm spannend te worden.

De finale om het Afrikaans Kampioenschap Voetbal wordt gespeeld op zondag 11 februari 2024. De wedstrijd begint om 21:00 uur en is live te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select.

Finale Afrika Cup op tv

Finale Afrika Cup op TV

De Finale van de Afrika Cup live op tv kijken? Op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select wordt de finale van de Afrika Cup live uitgezonden. De wedstrijd begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd). Voorafgaand aan de finale is een uitgebreide voorbeschouwing te zien.

Finale Afrika Cup bij Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de Afrika Cup. Dit betekent dat je alle wedstrijden van de Afrika Cup, inclusief de finale, live bij Ziggo Sport kunt kijken. Het programma voor de finale ziet er als volgt uit:

  • 20:00 uur | Voorbeschouwing
  • 20:50 uur | Match of the Day; Ivoorkust – Nigeria (finale Afrika Cup LIVE).
  • 22:55 uur | Nabeschouwing

Gratis finale Afrika Cup kijken

Wil je de finale van de Afrika Cup gratis kijken? Klanten met een abonnement bij Ziggo kijken de finale van de Afrika Cup gratis op tv. Dit kan op het open kanaal van Ziggo. Je vindt deze zender op kanaal 14 op je tv.

Over de Afrika Cup

Het Afrikaans Kampioenschap Voetbal wordt dit jaar voor de 34e keer gehouden. Het toernooi wordt gehouden in Ivoorkust. Eigenlijk zou de Afrika Cup gehouden worden in de zomer van 2023, maar in verband met de weersomstandigheden in Ivoorkust is het toernooi verplaatst.

In totaal doen er 24 landen mee aan de Afrika Cup. De recordkampioen is Egypte, dat land werd echter al in de achtste finales uitgeschakeld door Congo. Ook de regerend kampioen, Senegal, staat dus niet in de finale van de Afrika Cup. Dat land werd door finalist Ivoorkust in de achtste finales uitgeschakeld.

Prijzengeld Afrika Cup

De winnaar van de Afrika Cup krijgt zo’n 6,4 miljoen euro. De verliezend finalist ontvangt daarentegen 3,7 miljoen euro. Naast de sportieve eer staat er tijdens de finale dus nog veel meer op het spel.

Wie gaat de Afrika Cup winnen?

De twee landen die het tegen elkaar opnemen in de Afrika Cup speelden in de groepsfase ook al tegen elkaar. De wedstrijd Ivoorkust – Nigeria eindigde toen in een 0-1 overwinning voor Nigeria. Door een penalty in de 55e minuut die gescoord werd door Troost-Ekong was Nigeria toen dus te sterk voor Ivoorkust.

Een finale is daarentegen natuurlijk altijd een andere wedstrijd. De belangen zijn groot en naast kwaliteit spelen ook de zenuwen een grote rol. Gezien de spannende eerste wedstrijd verwachten we dat de landen nu ook erg aan elkaar gewaagd zijn.

Hoewel Nigeria de eerste wedstrijd won, verwachten wij dat Ivoorkust aan het langste eind zal trekken. Het elftal beschikt over net iets meer ervaring dan Nigeria en bovendien zijn er veel spelers voor wie het wel eens de laatste Afrika Cup kan zijn. Zij willen het Afrikaans Kampioenschap natuurlijk graag nog één keer winnen.

Wie spelen de finale van de Afrika Cup?

De finale van de Afrika Cup gaat tussen Nigeria en Ivoorkust. Beide landen wonnen de Afrika Cup al eerder. Nigeria was al drie keer winnaar van de Afrika Cup, terwijl Ivoorkust het toernooi twee keer eerder wist te winnen.

Nigeria heeft een sterk elftal. De bekendste speler van Nigeria is natuurlijk Ahmed Musa. De aanvaller is bovendien aanvoerder van het Nigeriaans Elftal. Ook Calvin Bassey, die net vertrokken is bij Ajax, is mee naar de Afrika Cup.

De selectie van Ivoorkust bestaat uit veel spelers met een hoop ervaring. De dragende spelers van Ivoorkust zijn onder andere aanvoerder Aurier, Gradel en Kessié. Daarnaast zit er bij de selectie van Ivoorkust ook een voormalig Eredivisie-speler. Sébastien Haller is met Ivoorkust naar de Afrika Cup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *