Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Speelsteden EK 2021 » Sint-Petersburg EK 2021

Sint-Petersburg EK 2021

Sint-Petersburg EK 2021 – Krestovskistadion

Ook Rusland levert een speelstad voor het EK 2021. Sint-Petersburg is de Russische speelstad. Het Krestovskistadion is het voetbalstadion in Sint-Petersburg. Het stadion staat beter bekend als het “Sint-Peterburg stadion”. De naam van het stadion komt omdat het stadion gelegen is op het eiland Krestovski, bij Sint-Petersburg. Het stadion is pas sinds 2017 geopend en is dus nog splinternieuw. Het is gebouwd voor het WK van 2018, dat is Rusland gehouden werd. Het Krestovskistadion biedt plaats aan 66.881 toeschouwers. Omdat Gazprom het stadion mede sponsort, draagt het ook wel de naam “Gazprom stadion”. Het stadion ziet er van de buitenkant prachtig uit. In Sint-Petersburg worden de groepswedstrijden uit Poule A gespeeld.

Sint-Petersburg speelstad EURO 2020

Het Krestovski stadion is normaal de thuisbasis van FK Zenit Sint-Petersburg. Het stadion staat op zo’n 9 km van het stadscentrum, op het eiland Krestovski. Deze unieke locatie en het prachtige aangezicht van het stadion zorgen voor een prachtig plaatje. Een paar weetjes over het stadion:

  • Zenit verhuisde naar het stadion in april 2017. Daarvoor speelde Zenit haar wedstrijden in het Petrovsky Stadion. 
  • Het stadion is gebouwd op de oude plaats van het Kirov stadion. De thuishaven van Zenit tot begin 1990.
  • Het stadion is ontworpen door de Japanner Kisho Kurokawa. Zijn visie voor het stadion was om een ruimteschip te designen die aan de golf van Finland geland was.

Sint-Petersburg EK 2021

De stad Sint-Petersburg is een prachtige bestemming voor de voetballiefhebber. Met prachtige paleizen, fonteinen en gebouwen is alleen rondlopen in Sint-Petersburg de moeite al waard. Breng zeker even een bezoekje aan het imposante Palace Square en het Hermitage Museum. Ook voor bars en restaurants zit je in Sint-Petersburg goed. Als tweede grootste metropool van Rusland kun je hier veel gezelligheid verwachten. Er zijn vaak verschillende festivals in de weekenden in Sint-Petersburg en er is een groot aanbod van bars en discotheken. Ook op het gebied van eten ben je aan het juiste adres. Met veel moderne restaurants en koffietentjes kom je niets tekort!

Over het Krestovski stadion

Het Kretovski stadion in Sint-Petersburg heeft ruimte voor 66.881 toeschouwers. In het stadion werden eerder wedstrijden van de FIFA Confederations Cup 2017 gespeeld. Ook werd het stadion gebruikt op het WK 2018 in Rusland. Nu gebruikt Zenit het stadion als thuisbasis. Sint-Petersburg is een grote stad en je zult je dus ook veel moeten verplaatsen. Dit begint al met het vliegveld, wat een stuk buiten Sint-Petersburg ligt. Het stadion zelf ligt op ongeveer 9 kilometer van het stadscentrum. Het is goed te bereiken met het Openbaar Vervoer (bus, tram) of de taxi. 

Wedstrijden Sint-Petersburg EK 2021

Sint-Petersburg is één van de twaalf speelsteden op EURO 2020 (EK 2021). Het speelschema van Sint-Petersburg is:

[wptb id=459]