Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Poule A EK 2021

Poule A EK 2021

In groep A van het EK 2021 zitten Turkije, Italië, Wales en Zwitserland. De eerste wedstrijd van het EK komt ook uit deze poule en is die tussen Italië en Turkije. De openingswedstrijd van EURO 2020 wordt gespeeld in het Stadio Olympico in Rome. De wedstrijden in Groep A worden gespeeld in Rome en Bakoe.

Stand Groep A

[wptb id=304]

Wedstrijden Groep A

De groepswedstrijden in groep A beginnen met Turkije tegen Italië. Dit is tevens de openingswedstrijd van het EK in 2021. De laatste twee wedstrijden zijn op hetzelfde tijdstip. Dit is om een zo eerlijk mogelijk competitieverloop te krijgen. De eerste wedstrijd in groep A is op vrijdag 11 juni 2021. De laatste wedstrijd op zondag 20 juni 2021.

[wptb id=320]

Wie gaan er door?

Uit de zes verschillende groepen op het EK 2021 gaan de nummers één en twee door. Daarnaast gaan de vier beste nummers 3 ook door naar de achtste finales. Als groepswinnaar speel je vervolgens tegen een nummer 2 of 3 en dus niet tegen een andere groepswinnaar.

Alles over groep A – EURO 2020

Groep A van het EK 2021 (EURO 2020) is een poule met Italië, Zwitserland Turkije en Wales. Op voorhand lijkt Italië de grote favoriet om als winnaar uit de bus te komen in poule A. Echter, Zwitserland en Turkije zullen er alles aan doen om het de Italianen zo lastig mogelijk te maken. Ook Wales mag niet onderschat worden, zij hebben op het afgelopen EK laten zien dat ze voor een verrassing kunnen zorgen.

Turkije – EURO 2020

Voor Turkije wordt dit pas het 5e EK waar ze voor gekwalificeerd zijn. De bijnaam van het Turkse voetbalelftal is Ay-Yıldızlılar, wat letterlijk “maansterren” betekent, verwijzend naar de Turkse vlag. Bij het Europees Kampioenschap in 2008 hebben ze laten zien niet onderschat te moeten worden. Met een plek in de halve finale in 2008 heeft Turkije bewezen een gevaarlijke outsider te zijn. In 2016 strandde het avontuur van Turkije echter al in de groepsfase.

Italië – EURO 2020

Italië, met als bijnaam La Squadra Azzura, wordt natuurlijk als één van de kanshebbers gezien voor de overwinning. Toch heeft de Italiaanse ploeg pas 1 keer eerder het EK weten te winnen, in 1968. Bovendien mistte de Italiaanse selectie voor het eerst sinds 1958 in 2018 het WK. Tijdens EURO 2020 zullen ze hier ongetwijfeld revanche voor willen nemen. Met een geroutineerde selectie kunnen de Italianen altijd meedoen om de titel op het EK. De grootste rivalen van de Italianen op het EK zijn Kroatië, Dutisland, Frankrijk en Spanje. Deze wedstrijden staan garant voor topvoetbal en zorgen altijd voor een hoop spektakel. Zal het ze dit jaar lukken om een gooi naar de titel te doen?

Wales – EURO 2020

Het Welsh voetbalelftal doet pas voor de tweede keer mee aan de eindronde van het EK. In 2016 deden ze voor het eerst mee, maar wisten toen wel direct door te stoten tot de halve finale. Tijdens het toernooi werden ze steeds meer een publiekslieveling en dit gaf Wales vleugels. Wellicht dat ze die prestatie dit jaar weer kunnen evenaren.

Zwitserland – EURO 2020

Het Zwitsers voetbalelftal doet net als Turkije voor de 5e keer mee aan de eindronde van het EK. Van de vier deelnames eindigde het toernooi voor de Zwitsers echter al drie keer in de groepsfase. Veel succes hebben ze dus nog niet gehad op EK’s. Verrassend genoeg doen ze het op WK’s beter en misschien dat ze nu op het EK wel voor een verrassing kunnen zorgen.

Voorspelling poule A EK 2021

Onze voorspelling:

  1. Italië
  2. Zwitserland
  3. Turkije
  4. Wales