Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Speelsteden EK 2021 » Rome EK 2021

Rome EK 2021

Rome EK 2021 – Stadio Olimpico

Rome is de speelstad in Italië voor het EK 2021 (EURO 2020). De wedstrijden worden in Rome gespeeld in het Stadio Olimpico. Het stadion maakt deel uit van het Foro Italico. Dit is een sportcomplex in de Italiaanse hoofdstad. Dit sportcomplex is oorspronkelijk tussen 1928 en 1937 gebouwd. Het complex heeft 2x een ingrijpende verbouwing ondergaan. Eerst voor de Olympische Spelen van 1960 en daarna nogmaals voor het WK voetbal in 1990. Het stadion heeft een atletiekbaan om het veld en er kunnen 72.700 toeschouwers in het Stadio Olimpico. Voor het EK 2020 zullen er ongeveer 68.000 plaatsen beschikbaar zijn.

Rome speelstad EURO 2020

Rome is één van de twaalf speelsteden voor EURO 2020. De wedstrijden worden gespeeld in het Stadio Olympico, wat Olympisch Stadion betekent. De openingswedstrijd van het EK 2021 is in Rome. Dit is de wedstrijd tussen Turkije en Italië uit Poule A. Er worden 3 poulewedstrijden uit groep A gespeeld in Rome. Daarnaast wordt er één kwartfinale gespeeld in Rome.

Over het Olympisch Stadion in Rome

Het Olympisch Stadion in Rome is normaal de thuishaven van AS Roma en SS Lazio. Deze clubs spelen in de Italiaanse Serie A. Ook is het stadion al vele malen het decor geweest voor finales. Twee finales van de Champions League (1996 en 2009) werden hier gespeeld. Ook werden twee finales van de Europa Cup 1 in Rome gespeeld. Tenslotte was het stadion het toneel van de WK finale van 1990, tussen West-Duitsland en Argentinië. Verder dient het stadion af en toe als podium voor concerten. Vele grote artiesten hebben in het Stadio Olimpico opgetreden, zoals U2, Madonna, Muse, Beyoncé en Jay-Z.

Rome EK 2021

Rome is natuurlijk een prachtige stad. Ben je van plan om Rome te bezoeken voor het EK? Dan is het zeker aan te raden om naast het voetbal ook te genieten van al het moois wat Rome te bieden heeft. Het is een stad met vele bezienswaardigheden zoals:

  • Het Colosseum
  • De bekende Trevi Fontein
  • Vaticaanstad
  • Castel Sant’Angelo (Engelenburcht)
  • Sint-Pietersplein

Ook voor eten en drinken ben je in Rome aan het juiste adres. Met veel typisch Italiaanse restaurants en veel gezellige terrasjes kun je je geluk niet op. Je kunt in Rome genieten van overheerlijke typisch Italiaanse gerechten zoals pizza en pasta. Maar vergeet ook zeker niet om een heerlijke tiramisu te eten. Daarnaast staat Italië natuurlijk bekend om de de heerlijke koffie. Op zoek naar het nachtleven van Rome? Rome heeft tal van leuke barretjes en discotheken waar je je prima zult vermaken! 

Bereikbaarheid Stadio Olimpico

Het Olympisch Stadion in Rome is goed bereikbaar. Het ligt aan de oevers van de rivier de Tiber, op ongeveer 5 km van het stadscentrum van Rome. Je kunt het stadion het beste bereiken met het Openbaar Vervoer. Ook een huurfiets is een goede optie, zeker als je naast het stadion bezoeken, ook nog de stad wilt bekijken. Ook een huurscooter is een goede optie. De scooter is een bekend vervoersmiddel in Rome. Er zijn dan ook veel betrouwbare verhuurbedrijven. Andere opties om bij het stadion te komen zijn per taxi of met de auto (betaald parkeren).

Wedstrijden Rome EK 2021

Een overzicht van alle wedstrijden die op het Europees Kampioenschap voetbal 2021 in Rome gespeeld worden:

[wptb id=475]