Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Speelsteden EK 2021 » München EK 2021

München EK 2021

München EK 2021 – Allianz Arena

München is één van de 12 speelsteden van het EK 2021. De stad ligt in de Duitse provincie Beieren en heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. De Allianz Arena is de thuishaven van Bayern München. Eerder speelde ook TSV 1860 München haar wedstrijden in de Allianz Arena, maar na degradatie naar het amateur niveau niet meer. Het stadion werd geopend in 2005 en is dus relatief nieuw. De naam van het stadion is bepaald door de sponsor Allianz AG, die meebetaald heeft aan het 340 miljoen euro kostende stadion. Het stadion biedt plaats aan 70.000 toeschouwers. Op het EK 2021 zal het stadion de naam “Football Arena München” dragen. Dit in verband met sponsorrechten.

München speelstad EURO 2020

Tijdens het EK zal het stadion omgedoopt worden tot de “Football Arena Munich”. München vormt op het komende EK het toneel voor 4 wedstrijden. Het Duitse nationale elftal speelt haar 3 poulewedstrijden uit groep F in München. Daarnaast wordt op 3 juli 2021 de kwartfinale in München gespeeld. Het stadion was al eerder decor van spraakmakende wedstrijden. Zo werd het stadion gebruikt voor de openingswedstrijd van het WK 2006. Ook was de finale van de Champions League in 2012 in München.

Over de Allianz Arena in München

De Allianz Arena, of Football Arena Munich, wordt gezien als zeer modern stadion. Bovendien is het stadion de eerste in de wereld waarbij de buitenkant volledig van kleur kan veranderen. Dit wordt gedaan met LED-lampjes die wel 16 miljoen verschillende kleuren aan kunnen nemen. Bovendien heeft het stadion de grootste parkeergarage ter wereld, met wel 11.000 parkeerplekken. Leuk weetje: Met helder weer kun je het stadion vanuit de Oostenrijkse Alpen zien liggen. In het stadion vind je het “FC Bayern Museum”, het grootste voetbalmuseum in Duitsland. Dit is zeker een bezoekje waard! 

München EK 2021

München is na Berlijn en Hamburg de derde grootste stad van Duitsland. De stad ademt sport, vele finales werden er gespeeld en ook was München al eens het toneel voor de Olympische Spelen. In München verloor Nederland ooit de finale van het WK, maar revancheerde zich in 1988 door in München de Sovjet-Unie te verslaan. Verder staat München natuurlijk bekend om het Oktoberfest en de grote kerstmarkten door de hele stad. Ook op het gebied van eten en drinken kun je in München goed terecht. De lokale specialiteit is de Münchener Weißwurst. Ook leverkaas en broodkrakeling worden veel gegeten in München.Verder kun je in München genieten van verschillende “Biergarten en Bierkeller”. Op en rondom het Marienplatz, het belangrijkste plein van München, vind je vele terrasjes en winkels. Je hoeft je in München dus zeker niet te vervelen.

Bereikbaarheid Allianz Arena

De Allianz Arena is zeer goed bereikbaar. Het ligt op ongeveer 10 km van het stadscentrum. Door de grote parkeergarage kun je er goed met de auto komen. Ook het Openbaar Vervoer is een zeer goede optie. Het U-bahn station Fröttmaning ligt op slechts 10 minuten van het stadion. Je komt hier met de metro via lijn U6. Vanaf het centrum ben je in ongeveer 16 minuten bij de Allianz Arena.

Wedstrijden München EK 2021

Een overzicht van alle wedstrijden die op het Europees Kampioenschap voetbal in 2021 in München gespeeld worden:

[wptb id=476]