Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Poule F EK 2021

Poule F EK 2021

Groep F op het EK 2021 bestaat uit de winnaar van Hongarije, Portugal, Frankrijk en Duitsland. In deze loodzware poule strijden de landen om een plek in de achtste finales. De eerste wedstrijd in de poule gaat tussen de winnaar van Hongarije tegen Portugal in Boedapest. De wedstrijden in poule F worden afgewerkt in Boedapest en München.

Stand groep F

[wptb id=353]

Play-Off A: Voor deze plek nemen IJsland, Roemenië, Bulgarije en Hongarije het tegen elkaar op. Eerst spelen IJsland en Roemenië tegen elkaar, vervolgens Bulgarije en Hongarije. De winnaars spelen tenslotte een finale en de winnaar hiervan bemachtigt een plek in poule F van het EK 2021. Voor deze poule geldt dat Hongarije als winnaar uit de bus is gekomen en mag het opnemen tegen de rest van de poule voor een prachtige ervaring in het eindtoernooi.

Wedstrijden groep F

De poule begint met een wedstrijd tussen Hongarije tegen Portugal. Daarna nemen Frankrijk en Duitsland het tegen elkaar op. Deze poule staat garant voor spektakel.

[wptb id=354]

Wie gaan er door?

Uit de zes verschillende groepen op het EK 2021 gaan de nummers één en twee door. Daarnaast gaan de vier beste nummers 3 ook door naar de achtste finales. Als groepswinnaar speel je vervolgens tegen een nummer 2 of 3 en dus niet tegen een andere groepswinnaar.

Alles over poule F – EK 2021

Poule F van het EK 2021 wordt ook wel de “poule des doods” genoemd. Met grote voetballanden Portugal, Frankrijk en Duitsland belooft deze groep voor flink wat vuurwerk te gaan zorgen. De wedstrijden in groep F worden gespeeld in München en Boedapest. 

Hongarije – EURO 2020

Hongarije wist zich ten koste van IJsland te kwalificeren voor het EK 2021. In een bizarre en knotsgekke eindfase van de wedstrijd kwamen de Hongaren in de slotminuut langszij en wonnen de wedstrijd met 2-1.  

Portugal – EURO 2020

Het Portugees voetbalelftal heeft al vaak laten zien het goed te doen op eindrondes van zowel het EK als het WK. Bovendien heeft Portugal het afgelopen EK 2016 gewonnen en dit is natuurlijk een prima uitgangspositie. Zal Christiano Ronaldo zich nog één keer laten gelden? 

Frankrijk – EURO 2020

Ook de Fransen hebben een prima staat van dienst op eindrondes van grote toernooien. Zo wist het Franse elftal zowel het EK als het WK al twee keer eerder te winnen. Daarnaast eindigden de Fransen op het afgelopen EK tweede, achter Portugal. De wedstrijd tussen Frankrijk en Portugal is dus een herhaling van die EK-finale. Frankrijk wist in 2018 het WK te winnen en worden dus gezien als topfavoriet om Europees kampioen te worden.

Duitsland – EURO 2020

De Duitsers hebben iets goed te maken. Op het afgelopen toernooi strandde de ploeg namelijk al in de groepsfase van het WK, tegen ieders verwachting in. Op EURO 2020 willen de Duitsers zich dus revancheren. Ondanks het afgelopen WK worden de Duitsers ook voor het EK van 2021 als één van de favorieten gezien.

Voorspelling poule F EURO 2020

Onze voorspelling van groep F van het EK 2021:

  1. Frankrijk
  2. Duitsland
  3. Portugal
  4. Hongarije