Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Speelsteden EK 2021 » Bakoe EK 2021

Bakoe EK 2021

Bakoe EK 2021 – Olympisch Stadion Bakoe

Bakoe (Baku) is één van de 12 speelsteden van het EURO 2020 (EK 2021). Het is misschien wel de meest onbekende speelstad uit het rijtje. Bakoe is de hoofdstad van Azerbeidzjan en heeft ongeveer 2,5 miljoen inwoners. Het is dus zeker geen kleine stad. In Bakoe staat het relatief nieuwe Olympisch Stadion. De bouw van het Olympisch Stadion Bakoe begon in 2011 en in 2015 werd het stadion officieel geopend. Het stadion wordt gebruik voor de thuiswedstrijden van het Azerbeidzjaanse voetbalelftal.

Bakoe speelstad EURO 2020

Bakoe is de hoofdstad van Azerbeidzjan en wordt gezien als een belangrijke havenstad aan de Kaspische Zee. Bakoe is de grootste stad van de Kaukasus. Het is een belangrijke toeristische bestemming in de Kaukasus en je zult je hier dan ook niet snel vervelen. De stad staat boordevol met culturele en historische bezienswaardigheden. Symbool voor de stad in de Maagdentoren en de oude stadsmuren van Bakoe. Deze staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst. Ook de moderne “Flame Towers” zijn zeker een bezoekje waard. Ook op het gebied van eten en drinken kun je in Azerbeidzjan goed terecht. De Azerbeidzjaanse keuken kent invloeden van de Turkse, Georgische en Centraal-Aziatische keuken. Op zoek naar het nachtleven? Baku wordt een steeds populairdere toeristische bestemming, dus ook voor feesten tot diep in de late uurtjes kun je hier goed terecht.

Bakoe EK 2021

Bakoe klinkt op het eerste gezicht misschien wat onbekend. Maar Bakoe is verre van een kleine, onbekende stad. Ook op het gebied van sport is Bakoe vooruitstrevend. Zo wordt sinds 2016 de formule 1 in Bakoe gereden, een stratencircuit door het centrum van Bakoe. Ook werd in 2019 de finale van de Europa League gespeeld in het Olympisch Stadion van Bakoe. Ook de sterkste voetbalclubs van Azerbeidzjan komen uit Bakoe. FK Qarabağ is misschien wel de bekendste, al kwam deze voetbalclub oorspronkelijk niet uit Bakoe. Tegenwoordig speelt de club wel alle wedstrijden in Bakoe. In Bakoe zullen de groepswedstrijden uit Poule A worden gespeeld.

Over het Olympisch Stadion Bakoe

Het Olympisch Stadion Bakoe werd gebouwd ter ere van de Europese Spelen in 2015. Toen diende het stadion als gastlocatie voor de opening en de sluitingsceremonie en van de atletiekwedstrijden. Het stadion heeft plek voor ongeveer 69.000 toeschouwers. In de buurt van het Olympisch Stadion Baku ligt het Olympische dorp, waar veel moderne trainingsfaciliteiten liggen. Het stadion ligt op ongeveer 12 km van het stadscentrum van Bakoe en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro). Ook met de taxi of met een (huur)auto kun je het stadion goed bereiken.

Wedstrijden Bakoe EK 2021

Een overzicht van alle wedstrijden die op het Europees Kampioenschap voetbal 2021 in Bakoe gespeeld worden:

[wptb id=477]

Meer weten over alle speelsteden op EURO 2020? Bekijk het hier.