Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Speelsteden EK 2021 » Amsterdam EK 2021

Amsterdam EK 2021

Amsterdam EK 2021 – Johan Cruijff ArenA

Ook Nederland is betrokken bij de organisatie van het EK 2021. Amsterdam is één van de twaalf speelsteden voor het EK 2021. Het Nederlands elftal speelt alle poule wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De Johan Cruijff ArenA heette tot 2018 de Amsterdam ArenA, maar is hernoemd ter ere van Johan Cruijff. De Johan Cruijff ArenA wordt normaal bespeeld door AFC Ajax. De wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn de poule wedstrijden in groep C.

Amsterdam speelstad EURO 2020

Amsterdam is de Nederlandse speelstad voor EURO 2020. Naast alle groepswedstrijden van het Nederlands Elftal, wordt er ook een achtste finale gespeeld in Amsterdam. De achtste finale in de Johan Cruijff ArenA is op zaterdag 26 juni 2021. Er worden in totaal 4 wedstrijden gespeeld in Amsterdam tijdens EURO 2020. De Johan Cruijff ArenA is voor het EK 2021 flink opgeknapt en vernieuwd, om zo voor een betere doorstroom van toeschouwers te zorgen.

Over de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam

De Johan Cruijff ArenA, voorheen de Amsterdam ArenA, werd op 14 augustus 1996 geopend, door Koningin Beatrix. Het is een modern, multifunctioneel stadion dat voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Er wordt niet alleen in gevoetbald, maar er worden ook regelmatig concerten en optreden gegeven. Bovendien was de ArenA het eerste stadion met een schuifbaar dak. Het stadion biedt plaats aan ongeveer 54.000 bezoekers tijdens het EK 2021. 

Amsterdam EK 2021

Amsterdam heeft veel te bieden. Ga je één van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap bezoeken in de Johan Cruijff ArenA? Plak er dan meteen een dagje sightseeing in Amsterdam bij aan. Amsterdam barst van de leuke excursies. Zo kun je natuurlijk met de rondvaartboot een stukje varen door de vele grachten van Amsterdam. Bezoek het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum of kom even helemaal tot rust in het Vondelpark. Genoeg te doen dus. Ook voor een hapje en een drankje op de dag van de EK-wedstrijden hoef je je niet te vervelen. Restaurants met gerechten uit alle windstreken, van Surinaams en Argentijns, tot Frans en Japans. Ook voor een lekkere borrel kun je in Amsterdam goed terecht. De vele café’s en nachtclubs zorgen ervoor dat je met vrienden een gezellige avond kunt hebben.

Bereikbaarheid Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA ligt op ongeveer 10 km van het centrum van Amsterdam. Het stadion is zeer goed bereikbaar. Je kunt naar de Johan Cruijff ArenA met:

  • De auto; er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het stadion. Let op: Het gaat om betaald parkeren en dit is niet goedkoop.
  • Met de bus; Voor grote evenementen worden vaak extra bussen ingezet. Je kunt hier vaak een plek voor reserveren.
  • Het Openbaar Vervoer; Op loopafstand van de ArenA vind je het metro- en treinstation Bijlmer-ArenA. Vanaf hier is het nog slechts een klein stukje lopen naar de Arena. Metro 50 en 54 stoppen op station Bijlmer ArenA. 

Wedstrijden Amsterdam EK 2021

Een overzicht van alle wedstrijden die op het Europees Kampioenschap voetbal 2021 in Amsterdam gespeeld worden:

[wptb id=478]