Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Poule C EK 2021

Poule C EK 2021

In groep C van het EK 2021 (EURO 2020) zitten Nederland, Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. De eerste wedstrijd in deze poule is die tussen Oostenrijk en de Noord-Macedonië. In de tweede wedstrijd in poule C neemt Oranje het in Amsterdam op tegen Oekraïne. De wedstrijden in de poule van het Nederlands Elftal worden gespeeld in Amsterdam en Boekarest. Het Nederlands elftal speelt alle wedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

Stand groep C

[wptb id=347]

Play-Off winnaar D (A): Deze plek gaat tussen Georgië, Wit-Rusland, Noord-Macedonië of Kosovo. Tenzij Roemenië de Play-offs A wint, dan gaat deze plek naar Roemenië. Inmiddels weten we dat dit niet is gebeurd. En daarmee is de poule compleet. De grote verassing in deze poule is toch wel debutant deelnemer Noord-Macedonië.

Wedstrijden groep C

De groepswedstrijden in poule C van het EK 2021 (EURO 2020) trappen af met de wedstrijd tussen Oostenrijk en Noord-Macedonië. Vervolgens neemt het Nederlands elftal het in op tegen de Oekraïne in hun eerste wedstrijd op het EK 2021.

[wptb id=348]

Wie gaan er door?

Uit de zes verschillende groepen op het EK 2021 gaan de nummers één en twee door. Daarnaast gaan de vier beste nummers 3 ook door naar de achtste finales. Als groepswinnaar speel je vervolgens tegen een nummer 2 of 3 en dus niet tegen een andere groepswinnaar.

Alles over Poule C – EURO 2020

Poule C is de Poule van Nederland. De poule van ons Oranje is op het oog een “makkie” voor het Nederlands Elftal. Oranje heeft met de loting alle toplanden weten te ontlopen, maar zal wel moeten waken voor onderschatting. Zijn de jonge talenten van het Nederlands Elftal in staat om hoge ogen te gooien op EURO 2020?

Nederland – EURO 2020

Gaat het Nederlands elftal het EK 2021 winnen? Of Nederland het EK wint blijft altijd de vraag. Met een jong, getalenteerd elftal maken we zeker kans op de eindzege. De poulefase oogt vrij eenvoudig, zeker omdat het Nederlands elftal alle wedstrijden op bekend terrein speelt (Amsterdam). Hopelijk kan “ons” Oranje de prestatie van 1988 nu weer herhalen.

Oekraïne – EURO 2020

Het Oekraïens voetbalelftal doet voor de derde keer mee aan een EK. Oekraïne wordt zeker niet gezien als favoriet voor een EK-winst, maar wie weet weten ze te verrassen.

Oostenrijk – EURO 2020

Het Oostenrijks voetbalelftal doet net als Oekraïne voor de derde keer mee aan een eindronde van een EK. Het beste resultaat was in 1954, toen de ploeg derde werd op het WK, maar dit is alweer een tijdje geleden. Op het afgelopen EK in 2016 strandde de ploeg al in de groepsfase.

Noord-Macedonië – EURO 2020

Noord-Macedonië is de tegenstander van Nederland in poule C. Het is voor het eerst dat het land zich kwalificeert voor een groot eindtoernooi. Dankzij een late treffer in de harde wedstrijd tegen Georgië wisten de Macedoniërs dankzij een late goal van de ervaren international Goran Pandev zich te kwalificeren. 

Voorspelling Poule C (Nederland EK 2021)

  1. Nederland
  2. Oostenrijk
  3. Noord-Macedonië
  4. Oekraïne