Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eerste medaillekans Nederland Olympische Spelen Tokio 2021

Eerste medaillekans Nederland Olympische Spelen Tokio 2021

Eerste medaillekans Nederland Olympische Spelen Tokio 2021: Vannacht maakt Nederland voor het eerst kans op een medaille op de Olympische Spelen in Tokio 2021. En het is meteen goed raak. Nederland maakt maar liefst drie keer kans op medailles vannacht. Maar, je moet wel een vroege vogel zijn wil je dit live kijken. De eerste medaillekans voor Nederland is al om 04:00 uur.

Medaillekans Nederland Olympische Spelen

Eerste medaillekans Nederland Olympische Spelen Tokio 2021

Nederland maakt vannacht maar liefst drie keer kans op een medaille op de Olympische Spelen in Tokio 2021. Op drie verschillende onderdelen kan Team NL een Olympische medaille in de wacht slepen. Wordt vannacht dan de eerste gouden plak voor Team NL binnengesleept? In de medaillespiegel van Nederland kun je zien hoe we er op dit moment voorstaan. Bekijk de medaillespiegel van Nederland.

Wielrennen op de weg: Medaillekans Team NL

Voor de vroege vogels is er vannacht om 04:00 uur al de eerste kans op medailles voor Nederland. Nederland kan op de Olympische Spelen in Tokio 2021 meteen in de prijzen vallen. En we hebben best een goede kans. De route van het wielrennen op de weg gaat langs de bekende berg “Mount Fuji”. Dit gaat dus voor spectaculaire beelden zorgen. Bij het wegwielrennen komen vier kanshebbers in actie:

  • Tom Dumoulin
  • Dylan van Baarle
  • Yoeri Havik
  • Wilco Kelderman

Tom Dumoulin maakt natuurlijk zijn rentree op de Olympische Spelen. Nadat hij even een pauze van het wielrennen had genomen zijn alle ogen op hem gericht. Slechts één keer eerder wist Nederland op dit onderdeel goud op de Olympische Spelen te winnen. In 1972 op de Olympische Spelen in München pakte Hennie Kuipers het goud.

Start wegrace: 04:00 uur (Nederlandse tijd)
Waar: Musashinonomori Park & Fuji International Speedway
Wie: Tom Dumoulin, Dylan van Baarle, Yoeri Havik en Wilco Kelderman
Parkour: Redelijk vlak, het hoogste punt ligt op ongeveer 1000 meter. Een paar stijle afdalingen.

Handboogschieten: Medaillekans Team NL Olympische Spelen 2021

Team NL begint vannacht om 04:05 uur tegen Italië. Als Nederland deze wedstrijd wint dan plaatsen ze zich voor de kwartfinales. Deze gaan om 07:15 uur van start. Gelijk daarna volgen de halve finales en finale handboogschieten. Het betreft het handboogschieten in de categorie Mixed Teams. Voor Nederland komen Steve Wijler en Gaby Schloesser in actie.

Start handboogschieten: 04:05 uur (Nederlandse tijd)
Waar: Yumenoshima Park Archerie Field in Tokio
Wie: Steve Wijler en Gaby Schloesser

Judo: Medaillekans Nederland Olympische Spelen 2021

Tenslotte kan de derde medaille voor Nederland gewonnen worden in het Judo. In de klasse tot 60 kg komt Tornike Tsjakadoea in actie voor Team NL. In februari won de Nederlander nog brons op een grandslam toernooi en vannacht mag hij zich dus laten zien op de Olympische Spelen in Tokio.

Start Judo: 10:00 uur (Nederlandse tijd)
Waar: Nippon Budokan
Wie: Tornike Tsjakadoea
Klasse: tot 60 kilogram.

Medaillekansen van Nederland op TV volgen?

Wil je niets missen van de Olympische Spelen in Tokio en live kijken naar de (mogelijke) eerste overwinning van Nederland op de OS Tokio 2021? Bekijk dan onze pagina met alle live uitzendingen van de Olympische Spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *