Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Deze spelers speelden nooit een WK: 26 spelers die nooit een WK speelden

Deze spelers speelden nooit een WK: 26 spelers die nooit een WK speelden

Deze spelers speelden nooit een WK. In de geschiedenis van het WK voetbal zijn er een hoop bekende spelers geweest die nooit een WK gespeeld hebben. Natuurlijk zijn er ook een hoop spelers die juist op het WK bekend zijn geworden. Een wereldspeler als Erling Haaland ontbreekt op het WK 2022 in Qatar. Toch zijn er een hoop wereldspelers die ook nog nooit een WK voetbal gespeeld hebben. Wij zochten voor jou uit welke 26 spelers nooit op een WK actief waren.

spelers die nooit een WK

Deze spelers speelden nooit een WK

Er zijn natuurlijk een heleboel spelers die nog nooit een WK speelden. Ik speelde nooit een WK en jij waarschijnlijk ook niet. Maar er zijn ook een heleboel bekende spelers die nooit op een WK actief waren. Er zijn een heleboel redenen waarom een speler niet op een WK eindronde aanwezig is. Het kan met blessures te maken hebben of omdat een land zich niet gekwalificeerd heeft. Wij hebben voor jou uitgezocht welke spelers (nog) nooit een WK speelden. Bekijk de lijst hieronder.

26 spelers die nooit een WK speelden

De lijst met 26 (top) spelers die nooit een WK speelden:

 1. Matthew Le Tissier: Engeland
  Matthew Le Tissier was een belangrijke speler voor Southampton. Hij groeide daar uit tot een echt clubicoon. Zijn bijnaam is niet voor niets “Le God”. Ondanks veel aanbiedingen van topclubs bleef Le Tissier Southampton trouw. Omdat hij bij een middelmatige club speelde werd hij vaak genegeerd door de bondscoach van Engeland. Wat tot verbazing leidde in de voetbalwereld. Le Tissier speelde nooit op een EK of WK.
 2. Bill Foulkes: Engeland
  Bill Foulkes was één van de overlevenden van de vliegtuigramp van Manchester United in 1958. Ondanks zijn grote talent speelde hij nooit een WK. Dit had vooral te maken met de concurrentie van andere grote spelers op zijn positie (zoals Bobby Moore). Met Manchester United won hij de Europa Cup I.
 3. David Ginola: Frankrijk
  De Fransman speelde nooit een WK. Ginola was een aanvallende middenvelder die onder meer voor PSG, Newcastle, Tottenham Hotspur, Aston Villa en Everton speelde. Ondanks dat hij 17x geselecteerd werd voor het Franse nationale elftal, is hij nooit naar een groot toernooi geweest. Dit had volgens de bondscoach te maken met zijn houding.
 4. Neville Southall: Wales
  Keeper Neville Southall speelde het grootste gedeelte van zijn carrière voor Everton. De Welshman werd verkozen tot beste speler in Engeland in 1985. Hij word gezien als één van de beste keepers van zijn generatie. Toch speelde hij nooit een WK. Tussen 1982 en 1997 kwam hij 92 keer in actie voor Wales. Het land wist zich echter niet te plaatsen voor een WK in die periode.
 5. Sami Hyypia: Finland
  Deze boomlange Finse verdediger speelde ooit voor vier jaar voor Willem II waarna hij naar Liverpool ging. Daar speelde hij maar liefst 10 seizoenen en kwam tot 319 wedstrijden voor “the Reds”. Hij won de Champions League, de UEFA Cup en 2x de FA Cup. Bovendien werd hij zeven keer Fins voetballer van het jaar. Toch speelde Hyypia nooit een WK. Finland wist zich niet te kwalificeren.
 6. Kazuyoshi Miura: Japan
  Deze Japanse voetballegende is op dit moment de oudste profvoetballer ter wereld. Geboren op 26 ferbruari 1967 maakt hem nu 55 jaar oud (in 2022). Hij was de allereerste superster in het Japanse voetbal. Ook speelde hij als eerste Japanner lange tijd in het buitenland. Miura ging weliswaar mee met Japan naar het WK 1998, maar kwam geen minuut in actie.
 7. Jari Litmanen: Finland
  Jari Litmanen kennen we natuurlijk nog van Ajax. In zijn hele carrière won Litmanen de wereldbeker, de Champions League, Super Cup, UEFA Cup, UEFA Supercup (2x) en de FA cup. Ook werd het Nederlands voetballer van het jaar en topscorer in de Eredivisie. Ook is hij topscorer allertijden van het Finse elftal. Toch speelde Litmanen nooit een EK of WK. Dit komt doordat Finland zich nooit gekwalificeerd heeft. Toch speelde Litmanen 137 interlands voor Finland waarin hij 32x scoorde.
 8. Johnny Giles: Ierland
  Johnny Giles speelde 20 jaar lang voor het Ierse nationale elftal maar wist zich nooit te kwalificeren voor een WK. Hij speelde onder andere voor Manchester United en Leeds United.
 9. Liam Brady: Ierland
  Liam Brady is ook een Ierse voetballer die nooit een WK speelde. Gedurende zijn loopbaan speelde hij onder andere voor Arsenal en Juventus. Hij wordt gezien als één van de beste middenvelders van Arsenal allertijden. Brady speelde 72 interlands voor Ierland maar wist zich nooit te kwalificeren voor een WK.
 10. Ian Rush: Wales
  De voormalig record doelpuntenmaker voor Wales is nooit naar een WK geweest. Wales wist zich namelijk niet te kwalificeren. Tegenwoordig is Gareth Bale de topscorer allertijden namens Wales. Rush speelde 73x voor Wales en wist maar liefst 28x te scoren.
 11. Bernd Schuster: Duitsland
  Schuster was één van Duitsland’s grootste talenten. Hij stopte echter al op 24-jarige leeftijd met voetballen. Schuster werd gezien als controversiële voetballer door zijn gedrag in én buiten het veld. Hij heeft nooit een WK of EK gespeeld. Wel speelde hij namens West-Duitsland in de WK-Kwalificatie.
 12. Abedi Ayew Pelé: Ghana
  Abedi Ayew Pelé is een Ghanees voetballer en voetbaltrainer. Hij werd drie keer Afrikaans voetballer van het jaar. Tijdens zijn carrière speelde hij voornamelijk in Frankrijk. Met zijn land Ghana wist hij zich echter nooit te kwalificeren voor een WK. Wel speelde hij meerdere keren de finale van de Afrika Cup.
 13. Valentino Mazzola: Italië
  Mazzola speelde zijn hele loopbaan AC Torino. In zijn eerste seizoen werd hij meteen kampioen van Italië met Torino. Hij wordt gezien als één van de beste nummers 10 van Italië allertijden. Op 4 mei 1949 crashte het vliegtuig met daarin de hele Torino-selectie. Alle 31 inzittenden kwamen om het leven.
 14. Eric Cantona: Frankrijk
  Eén van de bekendste spelers die nooit een WK speelde is Eric Cantona. Toch speelde deze iconische Fransman nooit een WK. Hij speelde vijf jaar lang voor Manchester United. Na zijn carrière heeft hij als acteur gewerkt. Als voetballer won hij het 2005 FIFA Beach Soccer WK. Ook won hij vier keer de Premier League. Hij werd verkozen tot Franse nummer 10 van de eeuw.
 15. Laszlo Kubala: Tsjecho-Slowakije, Hongarije, Spanje
  Kubala speelde voor maar liefst drie nationale elftallen: Tsjecho-Slowakije, Hongarije en Spanje. In 1999 werd hij verkozen tot beste speler van FC Barcelona allertijden. Toch speelde Kubala nooit een WK. Ook speelde hij nooit op een EK.
 16. Ryan Giggs: Wales
  Ryan Giggs speelde zijn hele carrière voor Manchester United. Giggs wordt samen met Di Stéfano, George Best en Jari Litmanen beschouwd als de beste spelers spelers die nooit een WK speelden. Giggs werd 13x landskampioen met Manchester United. Ook won hij 2x de Champions League en één keer de UEFA Super Cup. In zijn periode bij Wales wist het land zich nooit te kwalificeren voor een EK of WK.
 17. George Weah: Libië
  De legendarische George Weah wordt gezien als één van de beste voetballers allertijden. In 1995 werd hij als eerste Afrikaanse voetballer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. Hij speelde in zijn carrière bij PSG, Olympique Marseille, AS Monaco, AC Milan, Chelsea en Manchester City. Tegenwoordig is hij president van Libië. Op 51-jarige leeftijd deed Weah mee aan een oefenwedstrijd tegen Nigeria. Daarmee is hij de enige president ooit die aan een interland mee deed. Ondanks zijn enorme staat van dienst speelde Weah nooit op een WK.
 18. Duncan Edwards: Engeland
  Duncan Edwards is één van de spelers van het legendarische Manchester United dat ook wel de Busby Babes wordt genoemd. Hij speelde maar vijf jaar voor Manchester United voordat hij door het tragische vliegtuig ongeluk om het leven kwam. Daardoor kwam hij ook nooit voor Engeland in actie op een WK.
 19. George Best: Noord-Ierland
  George Best wordt gezien als één van de allerbeste voetballers allertijden. Naast zijn voetbalkwaliteiten is Best ook bekend om zijn turbulente levensstijl. Vrouwen, drank en geld spelen daarin een grote rol. Best werd door Pelé de beste voetballer ter wereld genoemd. Ondanks de aanwezigheid van George Best in het Noord-Ierse elftal, wist het land zich nooit te kwalificeren voor het EK of WK.
 20. Alfredo Di Stefano: Spanje, Colombia, Argentinië
  Alfredo Di Stefano is ook al één van de allerbeste spelers die de wereld ooit gekend heeft. Hij speelde voor Spanje, Colombia én Argentinië in zijn loopbaan. Doordat hij voor meerdere landen gespeeld had, werd Di Stefano door de FIFA uitgesloten van wedstrijden voor het Argentijns elftal. Onder druk van de Spaanse voetbalbond mocht hij uiteindelijk toch weer voor Spanje uitkomen. Voor het WK van 1962 wist Di Stefano zich wel te kwalificeren. Door een spierblessure kon Di Stefano echt niet meedoen.
 21. Barry Hulshoff: Nederland
  Hulshoff speelde in het “gouden Ajax” dat is het begin van de jaren 70 drie keer de Europa Cup I won. Toch ging Hulshoff nooit naar een WK. Dit kwam mede door blessures en was dan ook belangrijke ontbrekende speler tijdens het WK van 1974. Hij speelde als centrale verdediger 14 interlands voor Oranje. Daarin scoorde hij een opmerkelijk hoog aantal goals: 6.
 22. Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon)
  Pierre-Emerick Aubameyang speelde nog nooit een WK. Hij was door zowel Italië als Frankrijk uitgenodigd om voor die landen uit te komen, maar koos voor Gabon. Daar is hij wel meteen topscorer allertijden geworden. Bovendien is hij aanvoerder van Gabon. Gabon heeft zich nooit geplaatst voor een WK.
 23. Arsenio Erico (Paraguay)
  De Paraguayaanse aanvaller Erico speelde in zijn loopbaan vooral in de competitie van Paraguay. Hij is daar ook topscorer allertijden. Hij wordt beschouwd als de beste speler van Paraguay allertijden. Toch speelde hij nooit op een WK omdat Paraguay zich niet wist te kwalificeren. Hij kon wel naar een WK, met Argentinië. Dat bood hem een enorm geldbedrag aan om namens Argentinië naar het WK te gaan. Erico wees dit af en werd daardoor geprezen in eigen land. Tegenwoordig is het stadion van Club Nacional naar hem vernoemd: het Estadio Arsenio Erico.
 24. Carlos Bianchi (Argentinië)
  Carlos Bianchi is een voormalig Argentijns profvoetballer. Hij werd 3x topscorer in de Argentijnse competitie en 5x topscorer in de Franse competitie. Ondanks zij grote klasse speelde hij nooit een WK. Dit kwam doordat Argentinië geen sterke generatie had tijdens de voetbalcarrière van Bianchi.
 25. Andrei Arshavin (Rusland)
  Arshavin speelde voor het Russische nationale elftal. De aanvaller die onder meer voor Arsenal en Zenit Sint-Petersburg speelde is echter nooit naar een WK geweest. Hij maakte in 2008 deel uit van het Rusland dat Nederland in de kwartfinale versloeg onder leiding van Guus Hidding. Toen Rusland zich in 2014 kwalificeerde voor het WK, werd Arshavin niet opgeroepen door de bondscoach.
 26. Erling Haaland (Noorwegen)
  Haaland komt natuurlijk pas net kijken. Toch wordt hij nu al gezien als één van de beste spitsen allertijden. Hij speelde al 23 interlands voor Noorwegen waarin hij 21 keer scoorde. Ook bij zijn club Manchester City scoort Haaland aan de lopende band. Noorwegen deed pas 3x eerder mee aan een WK. Voor het laatst in 1998. Kan Haaland daar in de toekomst verschil in brengen?
Welke bekende Nederlandse voetballers speelden nooit een WK?

Barry Hulshoff is een bekende Nederlandse voetballer die nooit een WK speelde.

Wie is de bekendste speler die nooit een WK speelde?

George Weah, Alfredo di Stefano en George Best zijn de bekendste spelers die nooit een WK speelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *