Ga naar de inhoud
Home » Champions League finale 2023

Champions League finale 2023

De Champions League finale van 2023 wordt gespeeld op zaterdag 10 juni 2023. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Het is het hoogtepunt van het Europese clubvoetbal. De wedstrijd draait natuurlijk om de “Cup met de grote oren”. Dit jaar strijden Internazionale uit Italië en Manchester City uit Engeland om de Champions League trofee. In dit artikel vertellen we jou alles over de Champions League finale 2023. Zo lees je onder meer over de clubs, het stadion, de scheidsrechter en natuurlijk de datum en het tijdstip van de finale.

Champions League finale 2023

Champions League finale 2023

De finale van de UEFA Champions League is de afsluiting van het Europese voetbalseizoen. Het is bovendien de grootste Europese prijs in het clubvoetbal. Iedere speler en iedere club droomt ervan om de Champions League te winnen. Vele grote clubs wonnen de UEFA Champions League al. Toch won één van de twee finalisten de UEFA Champions League nog nooit. Manchester City won de “Cup met de grote oren” nog nooit. Internazionale daarentegen heeft de Champions League al wél vaker gewonnen. Voor het laatst won Inter de Champions League in 2010. In totaal won de club uit Milaan de Champions League (of Europa Cup I) al drie keer. De Champions League Finale wordt uiteraard live op tv uitgezonden.

UEFA Champions League finale 2023

Over de finale van de Champions League 2023

Een korte samenvatting van alle belangrijke informatie rond de finale:

 • Wat: Champions League finale 2023.
 • Wie: Internazionale-Manchester City
 • Datum: Zaterdag 10 juni 2023
 • Tijd: 21:00 uur (Nederlandse tijd).
 • Stadion: Atatürk Olympic Stadium (81.283 toeschouwers).
 • Plaats: Istanbul, Turkije.
 • Scheidsrechter: Szymon Marciniak.

Datum CL-finale 2023

De Champions League finale 2023 wordt gespeeld op zaterdag 10 juni 2023. Normaal zijn de Champions League wedstrijden altijd op dinsdag en woensdag, maar voor de finale wordt dus een uitzondering gemaakt. De finale is altijd in het weekend. Daardoor kunnen meer voetbalfans de wedstrijd live op tv kijken. Ook geeft dit de fans van de clubs in de finale om af te reizen naar het stadion van de finale.

Tijd finale 2023

De Champions League finale begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd). In Istanbul is het dan 22:00 uur lokale tijd. Voorafgaand aan de CL-finale is er een uitgebreide voorbeschouwing te zien. Na afloop is er een nabeschouwing met daarin de hoogtepunten, analyses en interviews. Ook is de huldiging van de winnaar van de Champions League finale te zien. Dit zal ongeveer om 23:00 uur (Nederlandse tijd) zijn. Als er verlenging en eventueel strafschoppen volgen, dan wordt dit natuurlijk later.

Stadion Champions League finale

De Champions League finale wordt gespeeld in het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul, Turkije. Dit stadion wordt normaal gebruikt door het Turkse nationale elftal. Daarnaast vinden er ook atletiekwedstrijden in het stadion plaats. Het stadion biedt plaats aan 81.283 toeschouwers. Het is een relatief nieuw stadion. Het stadion werd in 2001 gebouwd en geopend op 13 december 2002. De kosten van de bouw van het stadion waren destijds ongeveer $100 miljoen.

Scheidsrechter

De scheidsrechter bij de finale van de UEFA Champions League is Szymon Marciniak. De 42-jarige Pool is sinds 2011 in dienst van de FIFA. Szymon Marciniak is een grote naam in de scheidsrechterswereld. Hij floot namelijk in 2022 ook al de WK finale in Qatar. Bovendien floot Szymon Marciniak in 2018 ook al de Europese Super Cup tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Het is dus niet zomaar een scheidsrechter die aangesteld is voor de finale. Het is een man met een behoorlijke staat van dienst. Hij is de aangewezen man om de Champions League finale in goede banen te leiden.

Internazionale CL finale 2023

Het seizoen in de Champions League begon voor Internazionale in Groep C. Daarin zat Inter samen met Bayern München, FC Barcelona en Viktoria Pilsen. De groep werd ook wel de “poule des doods” genoemd. Vooraf werd verwacht dat FC Barcelona en Bayern München door zouden gaan, maar Inter stak daar een stokje voor. Internazionale eindigde tweede in de poule en moest alleen Bayern München voor zich laten. Een knappe prestatie van Inter!

Vervolgens moest Inter aan de bak in de achtste finales. Internazionale bereikte de finale van de Champions League door een aantal grote clubs te verslaan. In de achtste finale werd Porto verslagen. Vervolgens werd in de kwartfinale Benfica opzij gezet. Daarna volgde het Italiaanse onderonsje tegen AC Milan. Tegen stadsgenoot AC Milan werd ook gewonnen. Door de winst in de stadsderby staat Internazionale nu in de Champions League finale.

De clubs die Internazionale versloeg op weg naar de Champions League finale:

 1. Porto (Achtste finale)
 2. Benfica (Kwartfinale)
 3. AC Milan (Halve finale)

Manchester City CL Finale 2023

Manchester City zat in de Champions League in groep G. Daarin was City ingedeeld met Borussia Dortmund, Sevilla en Kopenhagen. Een groep die Manchester City zou moeten overleven. Dit gebeurde ook en zelfs op overtuigende wijze. Het eindigde bovenaan in de groep. Bovendien scoorde City maar liefst veertien keer en kreeg het slechts 2 goals tegen. Bovendien werd er niet verloren.

Daarna volgde de knock-outfase. Voor Manchester City begon de knock-out fase van de Champions League heel goed. RB Leipzig werd verpulverd in de achtste finales. Daarna stond de kraker tegen Bayern München op het programma. Ook hierin was Manchester City overtuigend te sterk. Nadat de eerste wedstrijd al in een 3-0 overwinning in eigen huis was geëindigd kon City de klus in München afmaken. Vervolgens stond er alweer een prachtige wedstrijd op het programma. In de halve finale was het de beurt aan Real Madrid. Hoewel het in de eerste wedstrijd nog 1-1 werd, maakte Man City het karwei in eigen huis af. In het eigen Etihad Stadium werd met maar liefst 4-0 gewonnen van Real Madrid.

De clubs die Manchester City versloeg op weg naar de Champions League finale:

 1. RB Leipzig (Achtste finales)
 2. Bayern München (Kwartfinale)
 3. Real Madrid (Halve finale)
Hoe laat is de Champions League finale 2023?

De Champions League finale begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd).

Wanneer is de Champions League Finale 2023?

De finale is op zaterdag 10 juni 2023.

Waar wordt de Champions League 2023 finale gespeeld?

De finale wordt gespeeld in het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul (Turkije).

Wie is scheidsrechter bij de Champions League finale 2023?

De scheids bij de finale is Szymon Marciniak (Polen).