Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op de Olympische Spelen 2021 » Olympische Spelen 2021: Mannenvoetbal » Kwartfinales voetbal Olympische Spelen (mannen) Tokio 2021

Kwartfinales voetbal Olympische Spelen (mannen) Tokio 2021

Programma kwartfinales voetbal Olympische Spelen

Alle kwartfinalewedstrijden worden op de Olympische Spelen op dezelfde dag gespeeld. Het programma voor de kwartfinales op de Olympische Spelen 2021 in Tokio is:

10.00 uur: Spanje – Ivoorkust
11.00 uur: Japan – Nieuw-Zeeland
12.00 uur: Brazilië – Egypte
13.00 uur: Zuid-Korea – Mexico

Uitslagen kwartfinales voetbal Olympische Spelen 2021

Spanje – Ivoorkust | 5-2
Japan – Nieuw-Zeeland | 0W-0
Brazilië – Egypte | 1-0
Zuid-Korea – Mexico | 3-6

Spanje – Ivoorkust kwartfinale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 10.00 uur
Stadion: Miyagi Stadium

Spanje en Ivoorkust nemen het tegen elkaar op in de kwartfinale van de OS 2021 in Tokio. De Spanjaarden werden eerste in groep C maar wisten pas 1x te winnen. De andere twee wedstrijden eindigden gelijk. Ivoorkust, de nummer 2 uit groep D haalde hetzelfde resultaat: 1 overwinning en 2 gelijke spelen. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Japan – Nieuw-Zeeland kwartfinale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 11.00 uur
Stadion: Kashima Soccer Stadium

Japan eindigde bovenaan in groep A van de Olympische Spelen. Nieuw-Zeeland werd 2e in groep B. Japan heeft een imponerend doelsaldo, ze wisten al zeven keer te scoren. Bovendien kregen ze maar één doelpunt tegen. Ook wonnen ze alle drie de poulewedstrijden. Daarmee hebben ze het beste resultaat tot nu toe van alle landen. Nieuw-Zeeland daarentegen wist drie keer het net te vinden maar kregen ook drie doelpunten om de oren.

Brazilië – Egypte kwartfinale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 12.00 uur
Stadion: Saitama Stadium

Brazilië won tot nu toe twee keer en speelde één keer gelijk. De Brazilianen zijn dus nog ongeslagen op de Olympische Spelen 2021. Bovendien beschikken ze over de Olympisch topscorer: Richarlison. Egypte plaatste zich nipt voor de kwartfinales van OS 2021. Op doelsaldo eindigden ze net boven Argentinië. Wel een knappe prestatie natuurlijk.

Zuid-Korea – Mexico kwartfinale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 13.00 uur
Stadion: Yokohama Stadion

Zuid-Korea won groep B in de poulefase. Met twee overwinningen tegen het matige Roemenië en zwakke Honduras. Ze hebben dus nog niet echt serieuze tegenstand gekregen. Ze nemen het in de kwartfinale op tegen Mexixo. Mexico eindigde dan weliswaar tweede in groep A, dit deden ze wel op een overtuigende manier. Met twee overwinningen (tegen Frankrijk en Zuid-Afrika) haalden ze zes punten.

Deelnemers kwartfinales voetbal Olympische Spelen

Deze landen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales voetbal Tokio 2021:

  • Spanje
  • Ivoorkust
  • Japan
  • Nieuw-Zeeland
  • Brazilië
  • Egypte
  • Zuid-Korea
  • Mexico

De landen strijden op 31 juli 2021 om een felbegeerde plek in de halve finale. Vanaf de halve finale komt de finale van de Olympische Spelen toch echt in zicht. Bovendien is dit voor

Kwartfinales voetbal Olympische Spelen: Spelers onder 23-jaar

De landen mogen alleen spelers van onder de 23 jaar meenemen naar het Olympisch voetbaltoernooi. Ze mogen wel drie dispensatie spelers meenemen. Meer lees je hier.

Olympisch voetbaltoernooi op tv kijken

Wil je de wedstrijden van het Olympisch Voetbaltoernooi voor mannen op TV kijken? Dit kan bij Eurosport 2. Wil je weten hoe? Alles over het Olympisch voetbaltoernooi op TV.