Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op de Olympische Spelen 2021 » Olympische Spelen 2021: Mannenvoetbal » Halve finale Olympische Spelen: mannenvoetbal

Halve finale Olympische Spelen: mannenvoetbal

Halve finales voetbal Olympische Spelen: Op 3 augustus 2021 worden de halve finales voetbal op de Olympische Spelen gespeeld. In de halve finale nemen de vier beste teams het tegen elkaar op om een plek in de finale van het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen.

Kwartfinales voetbal Olympische Spelen

Programma halve finales voetbal Olympische Spelen

Alle halve finale wedstrijden worden op de Olympische Spelen op dezelfde dag gespeeld. De halve finales van het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen worden gespeeld op 3 augustus 2021. Het programma voor de halve finales op de Olympische Spelen 2021 in Tokio is:

10.00 uur: Mexico – Brazilië
13.00 uur: Japan – Spanje

Mexico – Brazilië halve finale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 10.00 uur
Stadion: Kashima Soccer Stadium

Mexico tegen Brazilië is natuurlijk een Zuid-Amerikaanse ontmoeting. De Mexicanen wonnen met maar liefst 6-3 van Zuid-Korea in de kwartfinales. Met het scoren van doelpunten hebben ze dus duidelijk geen moeite. Brazilië won daarentegen magertjes met 1-0 van het op papier zwakkere Egypte. De wedstrijd Mexico – Brazilië in de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi belooft dus een echte voetbalwedstrijd te worden. Met veel strijd, passie en Zuid-Amerikaans spel. De wedstrijden uit Zuid-Amerika staan vaak bekend als hard en vol met passie. We kunnen dus uitkijken naar een zeer interessante halve finale wedstrijd.

Onze voorspelling van Mexico – Brazilië in Tokio 2021: 3 – 4

Japan – Spanje halve finale Olympische Spelen 2021

Hoe laat: 13.00 uur
Stadion: Saitama Stadion

De Japanners wonnen in de kwartfinale maar nipt van Nieuw-Zeeland. Nadat het na 120 minuten nog steeds gelijk stond, moesten penalty’s de doorslag geven. Hierin was Japan te sterk voor de mannen uit Nieuw-Zeeland. Spanje daarentegen walste over Ivoorkust heen. De Spanjaarden wonnen in de kwartfinale met maar liefst 5-2 van Ivoorkust. De wedstrijd Japan – Spanje in de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi lijkt misschien een eenvoudige klus voor de Spanjaarden. Japan heeft natuurlijk het thuisvoordeel en zal alles op alles zetten om zo ver mogelijk te komen voor hun eigen publiek. Ze zullen het de Spanjaarden knap lastig gaan maken.

Onze voorspelling van Japan – Spanje in Tokio 2021:
Japan – Spanje 2-2

Deelnemers halve finale voetbal Olympische Spelen

Deze landen hebben zich geplaatst voor de halve finale voetbal Tokio 2021:

  • Spanje
  • Japan
  • Brazilië
  • Mexico

De landen strijden op 3 augustus 2021 om een felbegeerde plek in de finale van het Olympisch voetbaltoernooi. Vanaf deze ronde komt de finale van de Olympische Spelen toch echt in zicht. Bovendien is dit voor veel landen een uitlezen kans om zich op een groot podium te laten zien.

Halve finales voetbal Olympische Spelen: Spelers onder 23-jaar

De landen mogen alleen spelers van onder de 23 jaar meenemen naar het Olympisch voetbaltoernooi. Ze mogen wel drie dispensatie spelers meenemen. Meer lees je hier.

Olympisch voetbaltoernooi op tv kijken

Wil je de wedstrijden van het Olympisch Voetbaltoernooi voor mannen op TV kijken? Dit kan bij Eurosport 2. Wil je weten hoe? Alles over het Olympisch voetbaltoernooi op TV.