Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Speelsteden EK 2024 » Stuttgart EK 2024

Stuttgart EK 2024

Stuttgart is één van de tien speelsteden die gebruikt worden tijdens het EK 2024 in Duitsland. In de stad vind je de MHP Arena, die normaal gebruikt wordt door VfB Stuttgart. Dit stadion wordt tijdens het EK in Duitsland ook gebruikt en heet dan de “Stuttgart Arena”.

In totaal worden er vijf wedstrijden in Stuttgart gespeeld tijdens het EK. Het Nederlands Elftal speelt (vooralsnog) niet in Stuttgart. De Rode Duivels komen wel in actie in Stuttgart.

In dit artikel lees je meer over speelstad Stuttgart op het EK 2024 in Duitsland.

Stuttgart EK 2024

Stuttgart EK 2024

Stuttgart is de zesde grootste stad van Duitsland en telt ongeveer 650.000 inwoners. Deze stad staat bekend als een echte sportstad, waar diverse sporten zoals tennis, atletiek, baanwielrennen en uiteraard voetbal op hoog niveau worden beoefend.

Een historisch moment voor Nederlandse voetbalfans vond plaats in Stuttgart in 1988, toen PSV de Europa Cup I finale van Benfica won. Dit bezorgt ons Nederlanders warme herinneringen aan deze stad.

Stuttgart is de thuisbasis van één grote voetbalclub: VfB Stuttgart. Dit team speelt in de Mercedes-Benz Arena, een stadion dat een belangrijke rol zal spelen tijdens het EK 2024 in Duitsland. In Stuttgart worden vier poulewedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Hoewel het Nederlands Elftal hier niet zal spelen, zullen de Rode Duivels (het Belgische nationale team) op 26 juni 2024 in Stuttgart aantreden tegen Oekraïne.

Naast sport heeft Stuttgart ook een rijke culturele en industriële geschiedenis, bekend om zijn autoproductie met merken als Porsche en Mercedes-Benz. De stad biedt daarnaast prachtige parken, musea en een bruisend uitgaansleven, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel sportliefhebbers als toeristen.

Speelschema Stuttgart EK 2024

In totaal worden er vijf wedstrijden in Stuttgart gespeeld tijdens het EK 2024 in Duitsland. Het gaat om vier poulewedstrijden en één kwartfinale wedstrijd.

Ook de Rode Duivels spelen een poulewedstrijd in Stuttgart tijdens EURO 2024. Op 26 juni 2024 neemt België het op tegen Oekraïne in de MHP Arena in Stuttgart.

Het programma in Stuttgart tijdens het EK 2024 ziet er als volgt uit:

DatumTijdRondeWedstrijd
zo. 16 juni18:00GroepsfaseSlovenië – Denemarken
woe. 19 juni18:00GroepsfaseDuitsland – Hongarije
zo. 23 juni21:00GroepsfaseSchotland – Hongarije
woe. 26 juni18:00GroepsfaseOekraïne – België
vr. 5 juli18:00KwartfinalesW39 – W37
Speelschema in Stuttgart tijdens het EK 2024 in Duitsland

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2024.

MHPArena in Stuttgart

Het stadion waarin de EK wedstrijden in Stuttgart gespeeld gaan worden is de MHP Arena. Het stadion heet tijdens EURO 2024 de Stuttgart Arena. Dit komt omdat sponsornamen van stadions niet toegestaan zijn tijdens het EK.

Tijdens de EK wedstrijden in Stuttgart heeft het stadion een capaciteit van 51.000 toeschouwers. Het stadion is daarmee iets kleiner dan de Johan Cruijff Arena in Nederland.

Het stadion wordt normaal gebruikt door VfB Stuttgart. Nog niet zolang geleden heette het stadion nog de “Mercedes-Benz Arena”. Pas sinds 2024 draagt het stadion de naam van MHP.

Wat te doen in Stuttgart tijdens het EK

Wil je Stuttgart bezoeken tijdens het EK voetbal in Duitsland? Dan zijn er een aantal leuke dingen die je kunt doen in de stad.

 1. Bezoek de officiële EURO 2024 Fanzone.
  Net zoals in iedere speelstad is er ook in Stuttgart een officiële EK Fanzone. In die fanzone zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook worden alle EK-wedstrijden live op een groot scherm uitgezonden.
 2. Bezoek de dierentuin van Stuttgart.
  Als je tussen de EK-wedstrijden door iets leuks wilt doen dan raden we zeker de dierentuin van Stuttgart aan. Je vindt er niet alleen veel dieren maar ook een grote botanische tuin.
 3. De Stuttgart TV Toren.
  Wil je de stad Stuttgart eens goed bekijken? Bezoek dan de hoge tv toren in Stuttgart. Vanaf die toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Uitgaan in Stuttgart tijdens je voetbalreis

Wil je na de EK-wedstrijden nog even helemaal uit je dak? Dan ben je in Stuttgart op de juiste plek. Er zijn een aantal plekken waar je in Stuttgart goed kunt uitgaan:

 1. Leonhardsviertel.
  Je vindt hier een heleboel barretjes en clubs waar je tot in de late uurtjes uit kunt gaan.
 2. Het centrum van Stuttgart.
  Ook in het centrum van Stuttgart barst het van de gezellige kroegen, pubs en kroegjes.
 3. Bij de “Hans-im-Glück-Brunnen”.
  Ook hier kunnen jij en je vrienden je uitstekend vermaken tijdens een avondje stappen in Stuttgart.
 4. De Tübinger StraBe of de Calwer StraBe.
  Nog geen genoeg gehad van het uitgaan? Dan kun je uitstekend op stap in één van deze twee straten.

Overnachten in Stuttgart

De prijzen voor een overnachting in Stuttgart lopen zeer uiteen. Zeker tijdens een groot voetbalevenement als het EK kunnen de prijzen alle kanten op schieten. Toch geven we je graag een indicatie:

 • Budgethotel: 45 euro per nacht.
 • Appartement: 90 euro per nacht.
 • Hotels: 160 euro per nacht.
 • Luxe hotels en appartementen: 440 euro per nacht.

Handige en belangrijke informatie

 • Neem contant geld mee als je naar Duitsland afreist. In tegenstelling tot Nederland kun je in Duitsland niet overal pinnen. Het is daarom handig om cash geld mee te nemen als je een bezoekje aan Stuttgart gaat brengen.
 • Brandweer, ambulance of politie nodig in Stuttgart? Net als in Nederland kun je ook in Duitsland het noodnummer 112 bellen.
 • Houd er rekening mee dat tijdens het EK openingstijden kunnen veranderen.
 • Prijzen tijdens het EK kunnen oplopen.
 • Houd extra rekening met zakkenrollers.