Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Speelsteden EK 2024 » Düsseldorf EK 2024

Düsseldorf EK 2024

Düsseldorf is één van de tien steden waarin tijdens het EK 2024 gevoetbald gaat worden. In Nederland is Düsseldorf vooral bekend vanwege het vliegveld en natuurlijk de kerstmarkt.

Jaarlijks bezoeken hordes Nederlanders Düsseldorf om te shoppen, op vakantie te gaan of om de kerstmarkt te bezoeken. Ook met het EK in Duitsland worden er veel Oranjefans verwacht.

Het stadion in Düsseldorf waarin gevoetbald gaat worden is de Merkur-Spiel Arena. Dit is normaal het stadion van Fortuna Düsseldorf.

Dusseldorf EK 2024

Speelschema Düsseldorf EK 2024

Er worden in totaal vijf wedstrijden gespeeld in Düsseldorf. Ook een wedstrijd uit de poule van Nederland vindt plaats in Düsseldorf. Dat duel gaat tussen Oostenrijk en Frankrijk.

Er zijn drie groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale in Düsseldorf.

DagTijd (NL)RondeWedstrijd
Ma. 17 juni21:00Poule DOostenrijk – Frankrijk
Vr. 21 juni15:00Poule ESlowakije – Oekraïne
Ma. 24 juni21:00Poule BAlbanië – Spanje
Wo. 26 juni18:00Achtste finales2D – 2E
Za. 6 juli18:00KwartfinaleW40 – W38
Speelschema Düsseldorf EK 2024

Stadion in Düsseldorf | Merkur-Spiel Arena

Het stadion waar de EK wedstrijden gespeeld gaan worden is de Merkur-Spiel Arena. Normaal speelt Fortuna Düsseldorf hier zijn thuiswedstrijden. Het stadion heette eerder de LTU Arena en de ESPRIT Arena.

Tijdens het EK in Duitsland zal het stadion overigens de “Düsseldorf Arena” heten. Dit komt omdat sponsornamen niet toegestaan zijn tijdens het EK.

Er kunnen 47.000 mensen in het stadion. De verwachting is dat de wedstrijden in Düsseldorf volledig uitverkocht zullen zijn.

Düsseldorf bezoeken tijdens het EK, dichtbij Nederland

Düsseldorf ligt op slechts 191 km van Utrecht. Dit betekent dat er ook veel Nederlanders naar Düsseldorf zullen komen om de sfeer van het EK mee te maken.

Wij raden iedereen ook aan om, zelfs als je geen wedstrijdkaartje hebt, de stad te bezoeken. In alle kroegen, op pleinen en natuurlijk op de officiële EURO Fanzone kun je naar de EK wedstrijden kijken.

Een leuk uitje om met je voetbalvrienden te ondernemen dus!

Uitgaan

In Düsseldorf kun je prima stappen. Als je een voetbal weekend naar Düsseldorf gaat ben je op de juiste plek. Dit is met het EK in Duitsland niet anders.

Je kunt in Düsseldorf namelijk heel op stap. Ga op zoek naar “Altstad” (oude stad), dit is het oude centrum van Düsseldorf. Daar vind je tal van barretjes en kroegen. In de Ratinger Strasse en de Bolkerstrasse vind je veel populaire kroegen en clubs.

Ook in MedienHafen kun je goed terecht voor een avondje stappen in Düsseldorf.

Eten en drinken

Ook eten en drinken kun je in Dïsseldorf goed. Naast de vele eettentjes die je door de hele binnenstad vindt, is er zelfs een eigen biersoort. Deze noemen ze “Altbier” en doet een beetje denken aan een hele donkere herfstbok. Als je in Düsseldorf bent moet je dit biertje natuurlijk even proberen.

Op het gebied van eten vind je in Düsseldorf veel lekkere lokale gerechten. De zogeheten Reibekuchen wordt veel gegeten in Düsseldorf. Dit is een soort aardappelpannenkoek en je eet het met appelmoes. Daarnaast is worltelstoofpot een veel gegeten gerecht. Tenslotte kun je in Düsseldorf het gerecht “Hemel en Aarde” bestellen. Dit heet Himmel und Aad. Dit gerecht bestaat uit appels, aardappelen, bloedworst, uien en spek.

Overnachten

In de Altstadt vind je genoeg mogelijkheden om te overnachten. Bovendien zijn kun je vanaf daar heel Düsseldorf eenvoudig bezoeken. Dit komt door de goede OV mogelijkheden vanuit de oude binnenstad.

De oude binnenstad biedt bovendien tal van hotels, appartementen, hostels en andere overnachtingsmogelijkheden.

Bezienswaardigheden

Voor de voetballiefhebber hebben we een aantal leuke bezienswaardigheden op een rijtje gezet die je bij een bezoek aan Düsseldorf kunt gaan bezichtigen:

  1. Wandelen door de “Altstadt”.
  2. De Fanzone van Euro 2024.
  3. Naar Little Tokio oftewel Klein Tokio. Daar vind je veel sushi, ramen en soba.
  4. Een wandeling langs de rijn naar het stadion van Fortuna Düsseldorf.

Belangrijke informatie

  • Neem contant geld mee als je naar Duitsland afreist. In tegenstelling tot Nederland kun je in Duitsland niet overal pinnen. Het is daarom handig om cash geld mee te nemen als je een bezoekje aan Düsseldorf gaat brengen.
  • Brandweer, ambulance of politie nodig in Düsseldorf? Net als in Nederland kun je ook in Duitsland het noodnummer 112 bellen.
  • Houd er rekening mee dat tijdens het EK openingstijden kunnen veranderen.