Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Poule E EK 2021

Poule E EK 2021

In groep E van het EK 2021 nemen Spanje, Zweden, Polen en Slowakije nemen het tegen elkaar op. De eerste wedstrijd in poule E is die tussen Polen en Slowakije. Deze wedstrijd is in Dublin. De wedstrijden in poule E worden gespeeld in Dublin en Bilbao.

Stand groep E

[wptb id=351]

Play-Off winnaar B: Om deze plek strijden Bosnië Herzegovina, Noord-Ierland, Slowakije en Ierland. Eerst nemen Bosnië en Noord-Ierland het tegen elkaar op en Slowakije en Ierland. De winnaars van deze wedstrijden spelen in de finale tegen elkaar om een plek in poule E op het EURO 2021.

Wedstrijden groep E

Groep E begint met een wedstrijd tussen Polen Slowakije. In de tweede wedstrijd nemen Spanje en Zweden het tegen elkaar op.

[wptb id=352]

Wie gaan er door?

Uit de zes verschillende groepen op het EK 2021 gaan de nummers één en twee door. Daarnaast gaan de vier beste nummers 3 ook door naar de achtste finales. Als groepswinnaar speel je vervolgens tegen een nummer 2 of 3 en dus niet tegen een andere groepswinnaar.

Alles over poule E – EURO 2020

Poule E van het EK 2021 lijkt op het eerste oog vooral om de tweede plaats te gaan. Voor grootmacht Spanje lijkt het een eenvoudige poule. Maar onderschat Polen en Zweden vooral niet, deze landen staan erom bekend om boven zichzelf uit te kunnen stijgen.

Spanje – EURO 2020

Spanje geldt natuurlijk al jaren als topfavoriet om Europees kampioen te worden. En dit is niet zonder reden. Met al 3 eindoverwinningen geldt Spanje als ook voor EURO 2020 weer als goede kanshebber op de titel. Bovendien heeft Spanje naast de bekende grote namen ook een grote groep aanstormend talent.

Zweden – EURO 2020

Het eerste EK van Zweden zonder Zlatan wordt natuurlijk zeer interessant. Er zijn tal van talenten, maar of ze zo goed als Zlatan zullen worden is natuurlijk nog de vraag. Het Zweedse nationale elftal is al vaak van de partij geweest op EK-eindrondes met als beste resultaat de halve finale in 1992. De voorgaande drie EK’s strandde de Zweedse ploeg echter al in de groepsfase. Het afgelopen WK in 2018 behaalde het elftal nog wel de kwartfinale en dit is voor de Zweden hoopgevend.

Polen – EURO 2020

Pas in 2008 wisten de Polen zich voor het eerst te plaatsen voor de eindronde van het EK. Sindsdien zijn ze er echter wel altijd bij geweest en ook voor EURO 2020 zijn de Polen gekwalificeerd. Op het EK 2016 wisten ze de kwartfinale te halen en dat is wellicht iets om op voort te borduren.

Slowakije – EURO 2020

Slowakije wist zich op het laatste moment te kwalificeren voor het eindtoernooi dankzij de zege op Noord – Ierland. Nog maar 10 jaar geleden wist het land zich voor het eerst te kwalificeren en oud – sterspeler Hamsik was er toen ook al bij. Zeer waarschijnlijk is dit voor hem het laatste toernooi. 

Voorspelling poule E EK 2021

Onze voorspelling van Groep E op EURO 2020:

  1. Spanje
  2. Polen
  3. Zweden
  4. Slowakije