Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Poule D EK 2021

Poule D EK 2021

In groep D van het EK 2021 nemen Engeland, Kroatië, Schotland en Tsjechië het tegen elkaar op. De eerste wedstrijd in poule D is die tussen Engeland en Kroatië in Londen. De wedstrijden in deze poule worden gespeeld in Londen en Glasgow.

Stand groep D

[wptb id=349]

Play-Off winnaar C: Schotland, Israël, Noorwegen en Servië nemen het tegen elkaar op. De winnaar heeft zich aangesloten bij deze groep, dit is Schotland geworden.

Wedstrijden groep D

In poule D nemen eerst Engeland en Kroatië het tegen elkaar op. Dit belooft natuurlijk vuurwerk te worden. Vervolgens speelt de Schotland tegen Tsjechië.

[wptb id=350]

Wie gaan er door?

Uit de zes verschillende groepen op het EK 2021 gaan de nummers één en twee door. Daarnaast gaan de vier beste nummers 3 ook door naar de achtste finales. Als groepswinnaar speel je vervolgens tegen een nummer 2 of 3 en dus niet tegen een andere groepswinnaar.

Alles over poule D – EURO 2020

Poule D van het EK 2021 is een zeer interessante. Met Engeland en Kroatië, twee landen die altijd voor spectaculaire wedstrijden zorgen. Bovendien kan Tsjechië nog wel eens voor een verrassing zorgen in poule D.

Engeland – EURO 2020

Engeland is natuurlijk geen onbekende op het Europees Kampioenschap. Gek genoeg wist het Engelse voetbalelftal nog nooit een EK eindoverwinning te behalen. Wel werden ze in 1966 wereldkampioen. Het beste resultaat op een EK is tot op heden een derde plek. Desalniettemin geldt Engeland natuurlijk wel als één van de topfavorieten om Europees kampioen te worden. 

Kroatië – EURO 2020

Kroatië geldt als een zeer gevaarlijke outsider voor de eindzege. Ondanks dat Kroatië vaak niet als kandidaat voor de titel wordt gezien, kan dat dit jaar maar zo eens anders zijn. Naast de bekende grote sterren heeft het Kroatisch voetbalelftal ook een groep aanstormende talenten. Op het afgelopen WK eindigde de ploeg niet voor niets op een tweede plaats.

Schotland – EURO 2020

Schotland heeft zich op het laatst dankzij de play-offs weten te kwalificeren voor het grote eindtoernooi in 2021.  Het land voegt zich toe aan poule D waarin ook Engeland, Kroatië en Tsjechië zijn ingeloot. 

Tsjechië – EURO 2020

Het Tsjechisch voetbalelftal heeft in deze vorm nog geen eindronde van het EK gemist. Nadat Tsjechië in 1996 meteen de tweede plaats wist te veroveren hebben ze ook in 2004 nog de halve finale weten te behalen. Tsjechië wist zich echter niet te plaatsen voor het afgelopen WK. Wellicht kan de ploeg op dit EK wel verrassen.

Voorspelling Poule D EK 2021

Onze voorspelling:

  1. Kroatië
  2. Engeland
  3. Tsjechië
  4. Schotland