Ga naar de inhoud
Home » EK 2021 (EURO 2020) » Poule B EK 2021

Poule B EK 2021

In groep B van het EK 2021 zitten Denemarken, Finland, België en Rusland. De eerste wedstrijd in deze poule is die tussen Denemarken en Finland in Kopenhagen. De wedstrijden in groep B worden gespeeld in Kopenhagen en Sint-Petersburg.

Stand groep B

[wptb id=345]

Wedstrijden groep B

De groepswedstrijden in Poule B beginnen met een wedstrijd tussen twee Scandinavische landen. In Kopenhagen nemen Denemarken en Finland het tegen elkaar op in deze streek-derby. De Rode Duivels komen in de tweede wedstrijd aan bod. België neemt het dan op tegen Rusland in het Russische Sint-Petersburg.

[wptb id=346]

Wie gaan er door?

Uit de zes verschillende groepen op het EK 2021 gaan de nummers één en twee door. Daarnaast gaan de vier beste nummers 3 ook door naar de achtste finales. Als groepswinnaar speel je vervolgens tegen een nummer 2 of 3 en dus niet tegen een andere groepswinnaar.

Alles over poule B – EURO 2020

Poule B van het EK 2021 is de poule van onze zuiderburen. De Belgen nemen het op tegen Denemarken, Finland en Rusland. Op papier moet dat voor rode duivels goed te doen zijn. Wij verwachten dan ook dat België in deze groep als groepswinnaar uit de bus komt.

Denemarken – EURO 2020

Denemarken is goed bekend met EK-deelnames, ze doen nu dan ook al voor de negende keer mee aan de eindronde van het EK. Bovendien wist Denemarken in 1992 het EK te winnen. Het afgelopen EK was Denemarken niet aanwezig maar op dit eindtoernooi kunnen ze wellicht weer hoge ogen gooien.

Finland – EURO 2020

Voor Finland is het de eerste keer dat ze deelnemen aan een eindronde van het Europees Kampioenschap. Ook voor het WK wisten ze zich nog niet eerder te plaatsen. Wellicht dat dit debuut voor een ommekeer kan zorgen.

België – EURO 2020

De Rode Duivels worden de laatste jaren steeds vaker als kanshebber gezien op grote voetbaltoernooien. Echter, prestaties blijven vooralsnog uit. Wel wisten ze in 1920 het Olympisch voetbaltoernooi te winnen. Iets recenter, in 2016, wist België op het EK de kwartfinale te halen. Ook voor EURO 2020 geldt België weer als één van de kanshebbers.

Rusland – EURO 2020

Het Russisch voetbalelftal heeft zich vaak gekwalificeerd voor eindrondes van het EK. Wij herinneren ons Rusland natuurlijk nog het best uit 2008. Toen wist Rusland, onder leiding van Guus Hiddink, in de kwartfinale na verlenging Nederland uit te schakelen. In 2018 wist het Russisch voetbalelftal nog de kwartfinale van het WK te halen.

Voorspelling poule B EK 2021

  1. België
  2. Rusland
  3. Denemarken
  4. Finland