Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers F.C.

Wolverhampton Wanderers is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Wolverhampton Wanderers is Molineux Stadium. Molineux Stadium heeft een capaciteit van 32,050 toeschouwers.Wolverhampton Wanderers is opgericht in 1877. De club wordt ook wel Wolves en The Wanderers genoemd. De club is in handen van Fosun International. De clubkleuren van “Wolves en The Wanderers” zijn goud en zwart.

Wolverhampton Wanderers

De geschiedenis van Wolverhampton Wanderers

Wolfhampton kent net als veel andere clubs haar oorsprong in het cricket en vanuit de kerk. De reden hiervoor was dat het cricketseizoen alleen zomers plaatsvond. En om in de winter toch fit te blijven speelden de mannen s’winters voetbal. Naarmate deze sport steeds populairder werd en er ook een professionele stroming kwam binnen het voetbal werd in 1877 Wolfthampton opgericht. Deze club is een club die de langst aaneenzittende periode op het hoogste niveau heeft gespeeld. Een record om trots op te zijn. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Wolverhampton Wanderers zijn: Steven Fletcher, Paul Jones, Ivan Cavaleiro, Stan Cullis, Billy Wright, Bill Slater Andy Gray, Emlyn Hughes, Paul Ince, Joleon Lescott, Robbie Keane en Denis Irwin.

Welke Nederlanders hebben bij Wolverhampton Wanderers gespeeld?

Nederlanders bij Wolverhampton Wanderers: Rajiv van La Parra, Paul Gladon, Robin van der Laan, Stefan Postma, Hans Segers en John de Wolf.

Extra informatie Wolverhampton Wanderers

  • Shirtsponsor: ManBetX
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Clublied: The Happy Wanderer
  • Mascotte: Wolfie & Wendy Wolf
  • Eigenaar: Fosun International
  • Trainer: Nuno Espírito Santo
  • Clubkleuren: goud en zwart
  • Bijnaam club: Wolves en The Wanderers

Gewonnen prijzen Wolverhampton Wanderers

Hoevaak heeft Wolverhampton Wanderers de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Wolverhampton Wanderers F.C..

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League3x
FA Cup4x
Football League Cup2x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Wolverhampton Wanderers

West Bromwich Albion is de grootste rivaal van Wolverhampton. De wedstrijd tussen Wolverhampton en West Bromwich Albion wordt de Black Country Derby genoemd. De clubs liggen slechts zo’n 18 km bij elkaar vandaan. De naam van de derby komt voort uit de regio waar beide teams spelen, Black Country. Deze derby wordt door sommige supporters gezien als de felste derby in Engeland. Andere rivalen van Wolverhampton Wanderers zijn: Aston Villa en Birmingham City.