Ga naar de inhoud
Home » Clubs » West Ham United

West Ham United

West Ham United F.C.

West Ham United is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van West Ham United is London Stadium. London Stadium heeft een capaciteit van 60,000 toeschouwers.West Ham United is opgericht op 29 juni 1895. De club wordt ook wel The Irons, The Hammers en The Academy of Football genoemd. De club is in handen van David Sullivan en David Gold. De clubkleuren van “The Irons, The Hammers en The Academy of Football” zijn blauw en rood.

West Ham United

De geschiedenis van West Ham United

West Ham United FC, deze iconische club ook wel bekend van de film Green Street Hooligans heeft een rijke voetbalgeschiedenis. Net als veel clubs gaat het hier ook echt om een arbeidersclub. Het ontstaan van de club begint dan ook met de fabriekswerkzaamheden van Blackwall en Canning Town. Het team speelde tenminste 1895 op strikt amateurbasis, met een team met een aantal fabrieksarbeiders. Inmiddels haakt de club af en aan op het hoogste niveau in Engeland. Een fantastisch rijk verleden, een fanatieke supporters aanhang maken een bezoek deze club tot een ultieme voetbalbeleving.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van West Ham United zijn: Carloz Tevez, Alan Devonshire, Billy Bonds, Paolo Di Canio, Sir Geoff Hurst, Bobby Moore, Scott Parker, Martin Peters, Mido en Davor Šuker..

Welke Nederlanders hebben bij West Ham United gespeeld?

Nederlanders bij West Ham United: Raymond Atteveld en Raimond van der Gouw.

Extra informatie West Ham United

  • Shirtsponsor: Betway
  • Kledingsponsor: Umbro
  • Clublied: The Bells are Ringing
  • Mascotte: Hammerhead
  • Eigenaar: David Sullivan en David Gold
  • Trainer: David Moyes
  • Clubkleuren: blauw en rood
  • Bijnaam club: The Irons, The Hammers en The Academy of Football

Gewonnen prijzen West Ham United

Hoevaak heeft West Ham United de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van West Ham United F.C..

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League0x
FA Cup3x
Football League Cup0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van West Ham United

Eén van de klassiekers uit het Engelse voetbal is de derby tussen West Ham United en Milwall. Het is één van de oudste Engelse voetbalklassiekers. Beide clubs liggen in de Londense wijk East End. Vroeger heette de derby de “Dockers Derby”, omdat de meeste supporters van beide teams in de haven werkten. De twee havens lagen tegenover elkaar aan de rivier de Theems. Tegenwoordig speelt Milwall in The Den in Zuid-Londen en West Ham in London Stadium. Deze derby speelt ook een prominente rol in de film “Green Street Hooligans”.