Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Watford

Watford

Watford F.C.

Watford is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Watford is Vicarage Road. Vicarage Road heeft een capaciteit van 21,577 toeschouwers.Watford is opgericht in 1881. De club wordt ook wel The Hornets genoemd. De club is in handen van Gino Pozzo. De clubkleuren van “The Hornets” zijn zwart, geel en rood.

Watford

De geschiedenis van Watford

Watford FC is een Engelse voetbalclub die is opgericht in het jaar 1881. Het begon met het spelen van amateur wedstrijden in het Engelse plaatsje Watford. De club voegde zich in 1896 tot 1920 toe aan de Southern League en behaalde hierin grote successen. Na een stop van 4 jaar vanwege de eerste wereldoorlog werden zij lid van de Football League Third Division. Waar ze minder succesvol waren dan voor de oorlog. Een leuk feitje over Watford FC; Ere-lid en grootste fan van de club is Elton John werd in de jaren 70 voorzitter van de club, en dit was een keerpunt in de geschiedenis dankzij het behalen van de eerste Klasse in 1982. Met als grootste hoogtepunt deelname aan de Europa UEFA CUP. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Watford zijn: Ashley Young, Adrian Mariappa, Ben Foster, Luther Blissett, Tony Coton, Nigel Gibbs, Gary Porter en John Barnes.

Welke Nederlanders hebben bij Watford gespeeld?

Nederlanders bij Watford: Steven Berghuis, Nathan Aké, Collins John en Nordin Wooter.

Extra informatie Watford

  • Shirtsponsor: Sportsbet.io
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Clublied: I’m still standing
  • Mascotte: Harry The Hornet
  • Eigenaar: Gino Pozzo
  • Trainer: Nigel Pearson
  • Clubkleuren: zwart, geel en rood
  • Bijnaam club: The Hornets

Gewonnen prijzen Watford

Hoevaak heeft Watford de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Watford F.C..

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League0x
FA Cup0x
Football League Cup0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Watford

Watford F.C. heeft een grote rivaliteit met Luton Town. Al sinds begin 1900 strijden de clubs in een derby om de titel: winnaar van de “Beds-Herts Derby”. Watford ligt in Hertsfordshire en Luton ligt in Bedsfordshire, vandaar de naam van deze derby. Een andere naam die de supporters aan deze wedstrijd geven is de M1-derby. De M1 loopt langs beide plaatsen.