Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Villarreal

Villarreal

Villarreal CF

Villarreal is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Villarreal is Estadio de la Cerámica. Estadio de la Cerámica heeft een capaciteit van 23,890 toeschouwers.Villarreal is opgericht op 10 maart 1923. De club wordt ook wel El Submarino Amarillo genoemd. De clubkleuren van “El Submarino Amarillo” zijn geel.
Villarreal

De geschiedenis van Villarreal

Villarreal is een Spaanse voetbalclub uit de gelijknamige stad Villarreal de los infantes. Deze grote Spaanse club heeft vele succes behaald maar speelt nog maar relatief kort op het allerhoogste niveau van Spanje. De club is opgericht in 1923 en pas na 75 jaar promoveerde de club naar de Primera Division waarnaar het alweer gelijk dat seizoen degradeerde naar de tweede divisie. Vanaf het jaar 2000 groeide de club langzaam uit tot een Spaanse én Europese topclub. Dit deed de club door successen te behalen in de Europa League en in eigen competitie. Tot op de dag van vandaag is deze prachtige club niet meer weg te denken uit de Spaanse competitie. Met de prachtige ligging van de stad aan de Spaanse kust is een bezoek aan deze club absoluut de moeite waard.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Villarreal zijn: Joan Capdevila, Josemi, Jorge López, José María Romero, Andrés Palop, Roger, Diego Forlán, Jon Dahl Tomasson, Cristián Zapata, Juan Román Riquelme, Robert Pirès en Guillermo Franco.

Welke Nederlanders hebben bij Villarreal gespeeld?

Nederlanders bij Villarreal: Jan Kromkamp en Jonathan de Guzman.

Extra informatie Villarreal

  • Shirtsponsor: PAMESA Cerámica
  • Kledingsponsor: JOMA
  • Mascotte: Groguet (een duikboot)
  • Trainer: Unai Emery
  • Clubkleuren: geel
  • Bijnaam club: El Submarino Amarillo

Gewonnen prijzen Villarreal

Hoevaak heeft Villarreal de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Villarreal CF.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 0x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Villarreal

Villareal CF heeft een langlopende rivaliteit met CD Castellón. Beide teams liggen in de provincie Castellón. Daarnaast heeft Villareal rivaliteit met Valencia. Al is dat tussen de beide clubs zelf niet zo, supporters voelen het wel zo. Beide clubs organiseren samen projecten in de stad Valencia. Voor supporters geldt de wedstrijd wél als echte Valencia stadsderby. De wedstrijd wordt ook wel de “Derbi de la Comunitat” genoemd.