Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Southampton

Southampton

Southampton F.C.

Southampton is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Southampton is St Mary’s Stadium. St Mary’s Stadium heeft een capaciteit van 32,384 toeschouwers.Southampton is opgericht op 21 november 1885. De club wordt ook wel The Saints genoemd. De club is in handen van Lander Sports Investment. De clubkleuren van “The Saints” zijn rood, wit en zwart.

Southampton

De geschiedenis van Southampton

Southampton FC is een prachtige club waar ook veel Nederlanders successen hebben gekend. De rijke clubhistorie begint in het jaar 1885 met de oprichting van de club. De club is opgericht in St. Mary’s Church door de leden van de kerk. Zoals bij veel Engelse voetbal clubs is de club nauw gelieerd met cricket. In de eerste jaren van het bestaan speelden zij de wedstrijden op Country Cricket Ground. Later verhuisde de club naar het stadion The Dell. Wegens uitbreiding zijn ze naar een nieuw stadion gegaan in 2001 het St. Mary’s Stadium. Je zou dus kunnen zeggen dat ze terug naar de roots zijn gegaan. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Southampton zijn: Toby Alderweireld, Steve de Ridder, Theo Walcott, Terry Paine, Mick Channon, Derek Reeves en Danny Ings.

Welke Nederlanders hebben bij Southampton gespeeld?

Nederlanders bij Southampton: Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Ulrich van Gobbel, Jos Hooiveld, Maarten Stekelenburg en Eljero Elia.

Extra informatie Southampton

  • Shirtsponsor: LD Sports
  • Kledingsponsor: Under Armour
  • Clublied: When the saints go marching in
  • Mascotte: Sammy Saint
  • Eigenaar: Lander Sports Investment
  • Trainer: Ralph Hasenhüttl
  • Clubkleuren: rood, wit en zwart
  • Bijnaam club: The Saints

Gewonnen prijzen Southampton

Hoevaak heeft Southampton de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Southampton F.C..

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League0x
FA Cup1x
Football League Cup2x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Southampton

Southampton F.C. kent een lange rivaliteit met Portsmouth. De wedstrijden tussen deze twee teams gaan de boeken in als de “South Coast Derby”. Deze derby staat altijd garant voor spektakel. In de volksmond wordt de wedstrijd ook wel de Hampshire Derby genoemd. De stadions van de ploegen liggen slechts 31km bij elkaar vandaan en dit zorgt voor extra rivaliteit. De wedstrijd is al meer dan 70 keer gespeeld en de eerste ontmoeting was al in 1899.