Ga naar de inhoud
Home » Clubs » SC Freiburg

SC Freiburg

SC Freiburg

SC Freiburg is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van SC Freiburg is Schwarzwald-Stadion. Schwarzwald-Stadion heeft een capaciteit van 24,000 toeschouwers.SC Freiburg is opgericht op 3 maart 1912. De club wordt ook wel Breisgau-Brasilianer genoemd. De clubkleuren van “Breisgau-Brasilianer” zijn rood en zwart.

SC Freiburg

De geschiedenis van SC Freiburg

SC Freiburg is ontstaan in 1912 nadat de clubs SV 04 Freiburg en FC Union Freiburg fuseerden. Freiburg is een relatief kleine club die bekend staat om hun vechtlust, passie en doorzettingsvermogen. Pas in 1993 speelde Freiburg voor het eerst in de Bundesliga maar moesten direct vechten tegen degradatie. In het tweede seizoen in de Bundesliga ging het stukken beter en eindigde ze op de derde plek. In 1997 degradeerde Freiburg uit de Bundesliga. De grootste successen van SC Freiburg waren in 1995 en 2001, toen de club deelname aan de UEFA Cup wist af te dwingen. Tegenwoordig eindigt Freiburg vaak in de middenmoot van de Bundesliga.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van SC Freiburg zijn: Dennis Aogo, Boško Boškovič, Matthias Ginter, Joachim Löw, Maximilian Philipp, Jan Rosenthal, Ömer Toprak en Daniel Schwaab.

Welke Nederlanders hebben bij SC Freiburg gespeeld?

Nederlanders bij SC Freiburg: Ellery Cairo, Samuel Koejoe en Harry Decheiver.

Extra informatie SC Freiburg

  • Shirtsponsor: Schwarzwaldmilch
  • Kledingsponsor: Hummel
  • Mascotte: Füchsle
  • Trainer: Christian Streich
  • Clubkleuren: rood en zwart
  • Bijnaam club: Breisgau-Brasilianer

Gewonnen prijzen SC Freiburg

Hoevaak heeft SC Freiburg de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van SC Freiburg.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van SC Freiburg

Rivalen van SC Freiburg zijn SfB Stuttgart en Karlsruher SC. In het seizoen 2012-2013 speelde Freiburg in de halve finale van de DFB Pokal tegen hun lokale rivalen Stuttgart. Ze verloren deze wedstrijd toen en Stuttgart ging door naar de finale. De wedstrijd Freiburg-Leipzig wordt ook wel de Baden-derby genoemd. De wedstrijd tegen Karlsruher staat bekend als de Baden-Schwaben-Derby.