Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Real Valladolid

Real Valladolid

Real Valladolid Club de Fútbol

Real Valladolid is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Real Valladolid is Estadio Nuevo José Zorrilla. Estadio Nuevo José Zorrilla heeft een capaciteit van 27,846 toeschouwers.Real Valladolid is opgericht op 20 juni 1928. De club wordt ook wel Pucela/Pucelanos en de wit-violetten genoemd. De clubkleuren van “Pucela/Pucelanos en de wit-violetten” zijn paars en wit.
Real Valladolid

De geschiedenis van Real Valladolid

Real Valladolid is een Spaanse professionele voetbalclub uit de stad Valladolid. Valladolid is de hoofdstad van de autonome streek Castile en Leon. Voetbalclub Real Valladolid is de meest succesvolle club van de regio op het hoogste niveau van Spanje. In de geschiedenis van de club heeft het wisselende successen behaald en kwakkelde de ploeg altijd tussen de diverse divisies van Spanje. De prijzenkast van de club kent slechts 1 hoofdprijs; de Copa de la Liga in ‘83/’84. Maar desondanks heeft de club een trouwe en loyale achterban. De club is opgericht in 1928 uit een fusie van diverse lokale voetbalclubs. Na diverse jaren te hebben gespeeld op het derde en tweede niveau van Spanje promoveerde de club in 1948 voor het eerst naar het hoogste niveau, de Primera Division. Een ander leuk feitje van deze club; de club is in handen van oud-sterspeler Ronaldo. Deze Braziliaanse held, onder andere bekend als speler van PSV, Barcelona en Real Madrid, is met ruim 82% van de aandelen eigenaar van de club geworden sinds 2018.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Real Valladolid zijn: Sergio Asenjo, Jordi Figueras, Fernando Hierro, Luis García, Eusebio, Mario Suárez, Juan Manuel Peña, Carlos Valderrama, Gabriel Heinze, Cuauhtémoc Blanco en Julio César Benítez.

Welke Nederlanders hebben bij Real Valladolid gespeeld?

Nederlanders bij Real Valladolid: Haris Međunjanin.

Extra informatie Real Valladolid

  • Shirtsponsor: Estrella Galicia
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Mascotte: Pucelo (een kasteeltoren)
  • Trainer: Sergio González
  • Clubkleuren: paars en wit
  • Bijnaam club: Pucela/Pucelanos en de wit-violetten

Gewonnen prijzen Real Valladolid

Hoevaak heeft Real Valladolid de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Real Valladolid Club de Fútbol.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 1x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Real Valladolid

Op sportief gebied heeft Real Valladolid de meeste rivaliteit met Salamanca CF UDS. Omdat ze vaak in dezelfde divisie speelden, hebben ze vaak tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd tussen Salamanca en Real Valladolid wordt ook wel de “Derbi castellano y leonés” genoemd. Deze derby wordt één van mooiste, spannendste derby’s in Spanje genoemd. Verder heeft Valladolid rivaliteit met Sporting de Gijón en Racing de Santander.