Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Real Betis

Real Betis

Real Betis Balompié

Real Betis is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Real Betis is Estadio Benito Villamarín. Estadio Benito Villamarín heeft een capaciteit van 56,500 toeschouwers.Real Betis is opgericht oo 12 september 1907. De club wordt ook wel Beticos of Verdiblancos genoemd. De clubkleuren van “Beticos of Verdiblancos” zijn groen en wit.
Real Betis

De geschiedenis van Real Betis

Real Betis is een Spaanse voetbal profclub uit de stad Sevilla. Deze stad kent natuurlijk nog een andere grote voetbalclub; de gelijknamige club Sevilla. Deze wedstrijd tussen beiden is dan ook dé wedstrijd van het jaar en staat garant voor actie. Op sportief vlak is Sevilla de grote favoriet, maar de stadsgenoot Real Betis weten tijdens deze wedstrijd altijd boven zichzelf uit te stijgen. Real Betis is opgericht in 1907 en kende sinds de oprichting wisselende sportieve successen. De club startte in de tweede divisie van het Spaanse betaalde voetbal. In het seizoen 1932/33 promoveerde de club voor het eerst naar de eerste divisie. Hierna heeft de club ook zware tijden gekend. Met als absoluut dieptepunt een aanvraag voor het faillissement van de club. Desondanks heeft de club in haar bestaan 3 grote prijzen behaald; de landstitel en twee keer de Copa del Rey en speelt het tegenwoordig weer op het hoogste niveau van Spanje. Een bezoekje aan de Spaanse stad Sevilla is dé ultieme voetbalbeleving!

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Real Betis zijn: Edú, Denilson, Charly Musonda jr., Beñat Etxebarria, Finidi George, Ricardo, Andrés Guardado, Johann Vogel, Mehmet Aurelio, Takashi Inui, Iulian Filipescu en Joel Campbell.

Welke Nederlanders hebben bij Real Betis gespeeld?

Nederlanders bij Real Betis: Rafael van de Vaart, Gerrie Muhren, Ricky van Wolfswinkel en Ryan Donk.

Extra informatie Real Betis

  • Shirtsponsor: Betway
  • Kledingsponsor: Kappa
  • Mascotte: Palmerín (een palmboom)
  • Trainer: Rubi
  • Clubkleuren: groen en wit
  • Bijnaam club: Beticos of Verdiblancos

Gewonnen prijzen Real Betis

Hoevaak heeft Real Betis de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Real Betis Balompié.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 1x
Segunda Division 7x
Copa del Rey 1x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Real Betis

De grootste rivaal van Real Betis is stadsgenoot Sevilla FC. Beide clubs komen uit de stad Sevilla wat zorgt voor een echte stadsderby. De wedstrijd tussen Real Betis en Sevilla wordt ook wel de “Sevilla Derby” of “The Great Derby” genoemd. Real Betis is ontstaan doordat een groep spelers van Sevilla FC zich afscheidde van Sevilla. Zij hebben Betis Football Club opgericht waar later Real Betis uit ontstaan is. De eerste derby tussen Betis en Sevilla was in 1915.