Ga naar de inhoud
Home » Clubs » RB Leipzig

RB Leipzig

RB Leipzig

RB Leipzig is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van RB Leipzig is Red Bull Arena. Red Bull Arena heeft een capaciteit van 42,959 toeschouwers.RB Leipzig is opgericht op 19 mei 2009. De club wordt ook wel Die Roten Bullen genoemd. De clubkleuren van “Die Roten Bullen” zijn rood en wit.

RB Leipzig

De geschiedenis van RB Leipzig

RB Leipzig, of Red Bull Leipzig, is de jongste club uit Duitsland. De club werd opgericht in 2009 nadat Red Bull de voetballicentie kocht van SSV Markranstädt. Omdat in Duitsland geen merknamen zijn toegestaan voor clubs, heet de club officieel RasenballSport Leipzig. Dit betekent letterlijk “gazon balsport” Leipzig. In 2016 promoveerde RB Leipzig voor het eerst naar de Bundesliga. In slechts zeven seizoenen wist Leipzig zich van de vijfde klasse naar de Bundesliga te voetballen.Sindsdien doet RB Leipzig mee in de top van de Bundesliga en wist het zich al een aantal keren voor grote toernooien te plaatsen. Leipzig ligt in Duitsland onder vuur omdat veel mensen vinden dat er teveel commerciële belangen met de club gemoeid zijn.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van RB Leipzig zijn: Timo Werner, Massimo Bruno, Ante Rebić, Yussuf Poulsen, Marcel Sabitzer, Lukas Klostermann en Fabio Coltorti.

Welke Nederlanders hebben bij RB Leipzig gespeeld?

Nederlanders bij RB Leipzig: Geen.

Extra informatie RB Leipzig

  • Shirtsponsor: Red Bull
  • Kledingsponsor: Nike
  • Mascotte: Bulli de stier
  • Trainer: Julian Nagelsmann
  • Clubkleuren: rood en wit
  • Bijnaam club: Die Roten Bullen

Gewonnen prijzen RB Leipzig

Hoevaak heeft RB Leipzig de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van RB Leipzig.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van RB Leipzig

Redbull Leipzig is verre van de meest geliefde ploeg in de Bundesliga. Door de sponsoring van Red Bull wordt de club gezien als een club met “gekocht succes”. Hierdoor voelt bijna iedere wedstrijd van RB Leipzig als een derby. Klassieke clubs als Eintracht Frankfurt hebben meerdere malen aangegeven RB Leipzig niet serieus te nemen. Als Leipzig op bezoek komt bij Eintracht Frankfurt, weigeren zij om het logo van Leipzig te tonen. Ook Fortuna Düsseldorf heeft haar afkeer tegen RB Leipzig uitgesproken. Zo hebben zij in de statuten laten vastleggen nooit een vriendschappelijke wedstrijd tegen RB Leipzig te spelen. Al met al zijn veel wedstrijden van Redbull Leipzig dus zeer beladen.