Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Osasuna

Osasuna

Club Atletico Osasuna

Osasuna is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Osasuna is Estadio El Sadar. Estadio El Sadar heeft een capaciteit van 19,800 toeschouwers.Osasuna is opgericht op 24 oktober 1920. De club wordt ook wel Gorritxoak of Los Rojillos genoemd. De clubkleuren van “Gorritxoak of Los Rojillos” zijn rood.
Osasuna

De geschiedenis van Osasuna

Club Atletico Osasuna of simpelweg Osasuna is een Spaanse voetbalclub uit het Baskische gebied in het Noorden van Spanje. Deze profclub speelt in de stad Pamplona. Deze stad is een oude historische stad met vele tradities. De bekendste traditie is wel het jaarlijkse stierenrennen, het wegrennen voor de losgelaten stieren in het centrum van de stad. Pamplona was in de Middeleeuwen de hoofdstad van het Romeinse rijk dat zich ver voorbij de Pyreneeën uitstrekte. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de Spaanse streek Navarra. Voetbalclub Osasuna is een middelgrote club die is opgericht in 1920. Vanaf de oprichting speelt de club hoofdzakelijk in de derde divisie. Pas in het seizoen 1934/35 promoveerde de club naar het hoogste Spaanse niveau maar degradeerde een seizoen later alweer. De meest succesvolle periode van de club is halverwege de jaren ’50, hier promoveerde de club wederom naar de Primera Division en wist zich knap te handhaven. Het seizoen hierop behaalde de club zelfs de 5e plaats en wist het de grootheden zoals Real Madrid, Barcelona en Sevilla te verslaan. Osasuna is een prachtige club met een misschien nog wel mooiere thuishaven. Daarom is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waarde!

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Osasuna zijn: Roland Lamah, Savo Milošević, Francisco Silva, Pierre Webó, Dady, Jaroslav Plašil, Carlos Ochoa, Carlos Vela, César Azpilicueta en Jan Urban.

Welke Nederlanders hebben bij Osasuna gespeeld?

Nederlanders bij Osasuna: Geen.

Extra informatie Osasuna

  • Shirtsponsor: Verleal
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Mascotte: Rojillo en Txapela
  • Trainer: Jagoba Arrasate
  • Clubkleuren: rood
  • Bijnaam club: Gorritxoak of Los Rojillos

Gewonnen prijzen Osasuna

Hoevaak heeft Osasuna de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Club Atletico Osasuna.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 4x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Osasuna

Osasuna speelt “Baskische derby’s” met andere rivalen uit Baskenland waaronder Bilbao, Real Sociedad, Alavés en Eibar. Ondanks dat Osasuna niet uit Baskenland komt worden ze hier voor de Baskische derby’s toch vaak bij gerekend. Daarnaast speelt Osasuna beladen wedstrijden met rivaal Real Zaragoza. Dit heeft te maken met de rivaliteit tussen de deelstaten Navarre en Aragón. Daarnaast heeft Osasuna rivaliteit met Real Madrid.