Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Norwich City

Norwich City

Norwich City FC

Norwich City is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Norwich City is Carrow Road. Carrow Road heeft een capaciteit van 27,359 toeschouwers.Norwich City is opgericht op 17 juni 1902. De club wordt ook wel The Canaries en Yellows genoemd. De club is in handen van Delia Smith en Michael Wynn-Jones. De clubkleuren van “The Canaries en Yellows” zijn groen en geel.

Norwich City

De geschiedenis van Norwich City

Norwich City FC een club die onderdeel is geworden van het Engelse betaalde voetbal. De club is opgericht in 1902 en speelde daar aanvankelijk onder een amateur competitie. Nadat zij in 1905 door een FA commissie zij terug gehaald uit de amateurs. Hier opvolgend zij zij uitnodigt om voor de professionele competitie the Southern League te spelen. Echte grote prijzen heeft Norwich nooit gepakt. Een derde plaats in de Premiere league is het hoogste ooit gehaald. Maar evengoed dankzij de rijke voetbalgeschiedenis is het een ware beleving om een wedstrijd van de “kanaries” te volgen. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Norwich City zijn: Ritchie de Laet, Kevin Keelan, Mark Bowen, Ian Crook, Chris Sutton en Iwan Roberts.

Welke Nederlanders hebben bij Norwich City gespeeld?

Nederlanders bij Norwich City: Leroy Fer, Tim Krul, Yanic Wildschut, Raymond van der Waard en Ricky van Wolfswinkel.

Extra informatie Norwich City

  • Shirtsponsor: LeoVegas
  • Kledingsponsor: Erreà
  • Clublied: On the Ball, City. Dit lied wordt gezien als het oudste voetballied ter wereld.
  • Mascotte: Captain Canary
  • Eigenaar: Delia Smith en Michael Wynn-Jones
  • Trainer: Daniel Farke
  • Clubkleuren: groen en geel
  • Bijnaam club: The Canaries en Yellows

Gewonnen prijzen Norwich City

Hoevaak heeft Norwich City de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Norwich City FC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League0x
FA Cup0x
Football League Cup2x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Norwich City

De grootste rivaal van Norwich City is Ipswitch Town. Als deze twee ploegen tegen elkaar spelen staat de wedstrijd ook wel bekend als de “East Anglian Derby” of “The Old Farm Derby”. Het nummer “On the Ball, City” wordt vaak door de supporters van Norwich gezongen. Het lied wordt gezien als het oudste voetballied in de wereld, geschreven in 1890.