Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Levante

Levante

Levante UD

Levante is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Levante is Ciutat de València. Ciutat de València heeft een capaciteit van 26,354 toeschouwers.Levante is opgericht op 9 september 1909. De club wordt ook wel Las Granotas (de kikkers) genoemd. De clubkleuren van “Las Granotas (de kikkers)” zijn bordeaux rood en blauw.
Levante

De geschiedenis van Levante

Levante is een professionele Spaanse voetbalclub uit de Spaanse stad Valencia. Het is vanzelfsprekend dat Levante de tweede club is van de stad na de gelijknamige club CF Valencia. Maar toch kent ook deze club grote successen, en heeft het een rijke historie. De club heeft daarbij grote spelers onder contract gehad. De club is opgericht in 1909 en bestaat dus al meer dan 100 jaar. De naam van de club stamt af van de gelijknamige Spaanse naam voor Oostenwind. Misschien wel een van de grootste prestaties stamt uit het jaar 1937 waar de club de stadsrivaal versloeg voor de Copa de la Republica (Copa del Rey). Op sportief vlak kent de club wisselende resultaten. Zo promoveerde het in 2004, na meer dan 40 jaar op het tweede niveau te hebben gespeeld, in de Primera Division. Zoals al eerder gezegd heeft de club een aantal grote namen onder contract gehad. Zo is Costa Ricaanse keeper Keylor Navas hier groot geworden en heeft zelfs onze eigen Johan Cruijff een seizoen gespeeld voor Levante. Alleen hierom al is deze fantastische club zeker een bezoekje waard.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Levante zijn: Miguel Ángel, Juanfran, Arouna Koné, Vicente Iborra, Rubén Suaréz, Enes Ünal, Emmanuel Boateng, José Francisco Molina, Pablo Cavallero, Shota Arveladze, Olivier Kapo, Ian Harte, Damiano Tommasi en Christian Stuani.

Welke Nederlanders hebben bij Levante gespeeld?

Nederlanders bij Levante: Faas Wilkes, Johan Cruijff en Riga Mustapha.

Extra informatie Levante

  • Shirtsponsor: Betway
  • Kledingsponsor: Macron
  • Mascotte: Granota Boja (een kikker)
  • Trainer: Pacolo
  • Clubkleuren: bordeaux rood en blauw
  • Bijnaam club: Las Granotas (de kikkers)

Gewonnen prijzen Levante

Hoevaak heeft Levante de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Levante UD.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 1x
Copa del Rey 1x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Levante

Levante UD komt uit de stad Valencia en daardoor is ook meteen de grootste rivaal Valencia CF. Met stadsgenoot Valencia speelt Levante de “Valencia derby”. De wedstrijd tussen Valencia en Levante wordt ook wel de “Derbi del Turia of “Derbi Valentino” genoemd. Valencia wist de wedstrijd het vaakst te winnen.