Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Huesca

Huesca

SD Huesca

Huesca is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Huesca is Estadio El Alcoraz. Estadio El Alcoraz heeft een capaciteit van 8,000 toeschouwers.Huesca is opgericht in 1910. De club wordt ook wel Oscenses, Los de la cruz de San Jorge en Azulgranas genoemd. De clubkleuren van “Oscenses, Los de la cruz de San Jorge en Azulgranas” zijn blauw en roze.
Huesca

De geschiedenis van Huesca

SD Huesca is een Spaanse voetbal club uit de autonome streek Aragon in het Noordoosten van Spanje. Het is een kleine club met relatief weinig (sportieve) successen. Toch heeft de club, voor de streek Aragon, de basis gelegd voor het hedendaagse voetbal. De club is opgericht in 1960 maar al in 1903 waren er leden bezig met het opzetten van een professionele league. Bizar genoeg is de club opgericht door een aantal supporters van Barcelona. Hierom zijn er gelijkenissen te vinden in de clubkleuren van beide teams. De club promoveerde op het hoogste niveau in Spanje in het jaar 2018 en wist zich knap te handhaven.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Huesca zijn: Francisco Buyo, Lluís Sastre, Nacho Novo, Andrés Fernández en Juanjo Camacho.

Welke Nederlanders hebben bij Huesca gespeeld?

Nederlanders bij Huesca: Geen.

Extra informatie Huesca

  • Shirtsponsor: Huesca La Magia
  • Kledingsponsor: Kelme
  • Mascotte: Onbekend
  • Trainer: Michel
  • Clubkleuren: blauw en roze
  • Bijnaam club: Oscenses, Los de la cruz de San Jorge en Azulgranas

Gewonnen prijzen Huesca

Hoevaak heeft Huesca de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van SD Huesca.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 0x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Huesca

SD Huesca heeft een rivaliteit met Real Zaragoza. Beide teams liggen in de autonome regio (deelstaat) Aragón. Een wedstrijd tussen Huesca en Zaragoza wordt daarom ook wel de “Aragonese Derby” genoemd. Zaragoza heeft de wedstrijd het vaakst gewonnen en pas in 2017 wist Huesca de derby te winnen. De derby is nog niet zo vaak gespeeld omdat beide teams niet vaak in dezelfde divisie uitkomen.