Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Hertha BSC

Hertha BSC

Hertha BSC

Hertha BSC is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van Hertha BSC is Olympiastadion. Olympiastadion heeft een capaciteit van 74,649 toeschouwers.Hertha BSC is opgericht op 25 juli 1892. De club wordt ook wel Die Alte Dame genoemd. De clubkleuren van “Die Alte Dame” zijn blauw en wit.

Hertha BSC

De geschiedenis van Hertha BSC

Hertha BSC zag op 25 juli 1892 het daglicht toen de broers Lindner (slechts 16 en 17 jaar oud) BFC Hertha oprichten. De naam Hertha is afgeleid van de stoomboot van de vader van de broers. De schoorsteen van de stoomboot van hun vader had de kleuren blauw-wit-geel, er daar ontstonden de clubkleuren uit. In het begin was het vooral een vriendenclub waardoor er zelfs jaren waren dat de club maar 4 leden had. Uiteindelijk kregen ze het toch voor elkaar om één heel elftal te beginnen en sindsdien is de club verder gegroeid Op 24 augustus 1963 begon een nieuw tijdperk in het Duitse voetbal, de Bundesliga werd opgericht. Omdat Hertha het seizoen ervoor kampioen in de Oberliga was geworden, mochten ze beginnen in de Bundesliga. Het stadion van Hertha, het stadion Plumpe, was niet goed genoeg. Hertha week daarom uit naar het Olympia Stadion. Voor 55.000 toeschouwers speelde Hertha haar eerste wedstrijd in de Bundesliga. Tegenwoordig is Hertha BSC vaak een solide middenmoter in de Bundesliga.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Hertha BSC zijn: Mario Basler, Marko Pantelić, Otto Rehhagel, Ibrahima Traoré, Ben Sahar, Dedryck Boyata en Zoltán Varga.

Welke Nederlanders hebben bij Hertha BSC gespeeld?

Nederlanders bij Hertha BSC: Bryan Roy, Maikel Aerts, John Heitinga, Karim Rekik, Javairô Dilrosun, Bram Appel, Rob Maas en Dick van Burik.

Extra informatie Hertha BSC

  • Shirtsponsor: TEDi
  • Kledingsponsor: Nike
  • Mascotte: Herthinho
  • Trainer: Bruno Labbadia
  • Clubkleuren: blauw en wit
  • Bijnaam club: Die Alte Dame

Gewonnen prijzen Hertha BSC

Hoevaak heeft Hertha BSC de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Hertha BSC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland2x
DFB-Pokal1x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Hertha BSC

Een rivaal van Hertha BSC is Union Berlijn. Beide clubs komen uit Berlijn en dit maakt de wedstrijd tot een echte “Berliner Derby”. Andere rivalen van Hertha zijn Energie Cottbus en Hansa Rostock.