Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Granada

Granada

CF Granada

Granada is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Granada is Estadio Nuevo Los Cármenes. Estadio Nuevo Los Cármenes heeft een capaciteit van 19,336 toeschouwers.Granada is opgericht op 14 april 1931. De club wordt ook wel Nazaríes genoemd. De clubkleuren van “Nazaríes” zijn rood, wit en blauw.
Granada

De geschiedenis van Granada

CF Granada is een Spaanse prof club uit de gelijknamige stad in Andalusië. De stad heeft een prachtige historie en een geweldig klimaat voor een heerlijke vakantie. Het is de vierde grootste stad in Andalusië en trekt veel toerisme jaarlijks. De voetbal club Granada is opgericht in het jaar 1931 en speelde 10 jaar later voor het eerst op het aller hoogste betaalde niveau in Spanje. De club heeft nooit een grote prijs gewonnen en kon zich vaker niet dan wel handhaven in de Primera Division. Het beste resultaat van de club was een zesde plaats in de jaren ’70. Hoewel de club niet een uitpuilende prijzenkast heeft kent het toch mooi historische successen. Dit in combinatie met de prachtige streek waarin het gelegen is maakt het een populaire plek om te bezoeken voor Nederlanders.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Granada zijn: Nolito, César Rodríguez, Luis Muriel, Carlos Martins, Andreas Pereira, Ikechukwu Uche, Youssef El-Arabi en Ritchie Kitoko.

Welke Nederlanders hebben bij Granada gespeeld?

Nederlanders bij Granada: Geen.

Extra informatie Granada

  • Shirtsponsor: Winamax
  • Kledingsponsor: Nike
  • Mascotte: Onbekend
  • Trainer: Diego Martínez
  • Clubkleuren: rood, wit en blauw
  • Bijnaam club: Nazaríes

Gewonnen prijzen Granada

Hoevaak heeft Granada de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van CF Granada.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 3x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Granada

CF Granada heeft één belangrijke rivaal: Málaga CF. Met Malaga speelt Granada de “Derby van Oost-Andalusië”. Deze derby wordt ook wel de “Oriental Derby” genoemd. De eerste wedstrijd tussen de twee rivalen werd gespeeld op 10 december 1933. De derby heeft dus al een rijke historie.