Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Getafe

Getafe

Getafe CF

Getafe is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Getafe is Coliseum Alfonso Pérez. Coliseum Alfonso Pérez heeft een capaciteit van 17,700 toeschouwers.Getafe is opgericht op 8 juli 1983. De club wordt ook wel Azulones of Geta genoemd. De clubkleuren van “Azulones of Geta” zijn blauw.
Getafe

De geschiedenis van Getafe

Getafe is een Spaanse professionele voetbal club uit de stad Getafe. De stad Getafe is een voorstad van Madrid, de Spaanse hoofdstad. De club is een erg jonge club met nauwelijks geschiedenis. Dit heeft met name de maken met de vele fusies en naamsveranderingen van de club. De club kenmerkt zich dan ook vooral door de vele naamsveranderingen die het in haar korte bestaan heeft gehad. In 1976 wordt de club voor het eerst in het Spaanse betaalde voetbal ingeschreven onder de naam Pena Madrista Getafe. Vervolgens, in 1980 veranderd men de naam plotseling in Club Deportivo Pena Getafe. Al snel fuseert deze club met een andere lokale Spaanse club en spelen in 1983 onder de naam Getafe Club de Futbol. De club promoveerde in het seizoen 2004 voor het eerst op het hoogste niveau in Spanje en kon zich knap handhaven.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Getafe zijn: Raúl Albiol, David Silva, Jakson Coelho, Wanderson Maciel Sousa Campos, Abdelaziz Barrada, Ibrahim Kaş en Óscar Ustari.

Welke Nederlanders hebben bij Getafe gespeeld?

Nederlanders bij Getafe: Geen.

Extra informatie Getafe

  • Shirtsponsor: Technocasa Group
  • Kledingsponsor: JOMA
  • Mascotte: Een beer met vleugels
  • Trainer: José Bordalás
  • Clubkleuren: blauw
  • Bijnaam club: Azulones of Geta

Gewonnen prijzen Getafe

Hoevaak heeft Getafe de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Getafe CF.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 0x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Getafe

Getafe ligt in het zuiden van de provincie Madrid. Het andere team in het zuiden van de provincie Madrid is Leganés. Wedstrijden tussen deze twee teams worden dan ook wel de derby van Zuid-Madrid genoemd. Sinds 1920 bestaat er een sterke rivaliteit tussen Getafe en Leganés. Bovendien is de wedstrijd tussen Getafe en Leganés de enige derby in Spanje die in iedere divisie van het Spaans voetbal gespeeld is.