Ga naar de inhoud
Home » Clubs » FC Union Berlin

FC Union Berlin

1. FC Union Berlin

FC Union Berlin is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van FC Union Berlin is An der Alten Försterei. An der Alten Försterei heeft een capaciteit van 22,012 toeschouwers.FC Union Berlin is opgericht op 20 januari 1966. De club wordt ook wel Die Eisernen (De ijzeren) genoemd. De clubkleuren van “Die Eisernen (De ijzeren)” zijn rood en wit.

FC Union Berlin

De geschiedenis van FC Union Berlin

FC Union Berlin is een historische club met een rijk voetbalverleden. De club vindt haar oorsprong in 1906 maar heeft in 1966 de naam FC Union Berlin gekregen. Hiervoor heette de club Olympia Oberschöneweide. Kort na de Tweede wereldoorlog werd de sport voetbal ontbonden. Dit betekende de competitie werd verdeeld tussen Oost-Duitsland en West-Duitland. De club heeft wisselende successen gekend. Maar speelt sinds 2019 op het hoogste niveau in Duitsland.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van FC Union Berlin zijn: Karim Benyamina, Daniel Teixeira, Sergej Barbarez, Jörg Heinrich, Robert Huth, Marko Rehmer, Patrick Kohlmann en Bobby Wood.

Welke Nederlanders hebben bij FC Union Berlin gespeeld?

Nederlanders bij FC Union Berlin: Santi Kolk.

Extra informatie FC Union Berlin

  • Shirtsponsor: Aroundtown SA
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Mascotte: Ritter Keule (Een ridder)
  • Trainer: Urs Fischer
  • Clubkleuren: rood en wit
  • Bijnaam club: Die Eisernen (De ijzeren)

Gewonnen prijzen FC Union Berlin

Hoevaak heeft FC Union Berlin de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van 1. FC Union Berlin.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van FC Union Berlin

De grootste rivaal van FC Union Berlijn is de andere Berlijnse voetbalclub Hertha BSC. Deze Berlijnse derby staat altijd garant voor veel spektakel. Daarnaast heeft Union Berlijn een meer recentere rivaliteit met RB Leipzig. Andere rivalen van Union Berlin zijn Hansa Rostock, Dynamo Dresden en Magdeburg. Een veelgehoorde song in het stadion tijdens wedstrijden van Union Berlin is “Eisern Union” van Nina Hagen. Verder staat Union Berlin bekend om de kersttradities. Sinds 2003 komen fans samen om rond gluhweinn te drinken en kerst liederen te zingen rondom het stadion.