Ga naar de inhoud
Home » Clubs » FC Köln

FC Köln

1. FC Köln

FC Koln is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van FC Koln is Müngersdorfer Stadion. Müngersdorfer Stadion heeft een capaciteit van 50,997 toeschouwers.FC Koln is opgericht op 13 februari 1948. De club wordt ook wel Die Geißböcke (De geitenbokken) genoemd. De clubkleuren van “Die Geißböcke (De geitenbokken)” zijn wit en rood.

FC Koln

De geschiedenis van FC Koln

FC Köln vindt de oorsprong, net als vele andere Duitse voetbal clubs, als onderdeel van een grote atletiek club met vele sporten. Het is ontstaan door een aantal mannen die zich verveelden met de overige sporten en opzoek waren naar iets nieuws. Kölner BC werd op 6 juni 1901 opgericht en kwam voort uit een fusie tussen Kölner BC 01 en SPvgg Sulz 07. FC Köln staat bekend als een echte middenmoter met wisselende resultaten. In de jaren ’60 kende het de meest succesvolle jaren met als absolute hoogtepunt in seizoen 1977/1978 wonnen ze de dubbel.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van FC Koln zijn: Heinz Flohe, Rolf Herings, Franz Kremer, Johannes Löhr, Hans Schäfer, Karl Heinz Thielen en Wolfgang Weber.

Welke Nederlanders hebben bij FC Koln gespeeld?

Nederlanders bij FC Koln: Bart Carlier, Michel van de Korput, Anthony Lurling, Frans de Munck en Kingsley Ehizibue.

Extra informatie FC Koln

  • Shirtsponsor: Rewe Group
  • Kledingsponsor: Uhlsport
  • Mascotte: Hennes (een echte geit)
  • Trainer: Markus Gisdol
  • Clubkleuren: wit en rood
  • Bijnaam club: Die Geißböcke (De geitenbokken)

Gewonnen prijzen FC Koln

Hoevaak heeft FC Koln de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van 1. FC Köln.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland3x
DFB-Pokal4x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van FC Koln

FC Köln en Borussia Mönchengladbach zijn elkaars grote rivalen. Beide ploegen liggen aan “de Niederrhein”. Duels tussen de twee teams gaan dan ook om “de macht in Nederrijn”. Naast Borussia Mönchengladbach worden ook Bayer 04 Leverkusen en Fortuna Düsseldorf als rivalen van Köln gezien. Ook zij spelen in dezelfde regio. Bevriende teams van FC Köln zijn FC St. Pauli, Liverpool en Paris Saint-Germain.