Ga naar de inhoud
Home » Clubs » FC Augsburg

FC Augsburg

FC Augsburg

FC Augsburg is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van FC Augsburg is WWK ARENA. WWK ARENA heeft een capaciteit van 30,660 toeschouwers.FC Augsburg is opgericht op 8 augustus 1907. De club wordt ook wel FCA genoemd. De clubkleuren van “FCA” zijn groen en wit.

FC Augsburg

De geschiedenis van FC Augsburg

FC Augsburg is in 1969 ontstaan na een fusie tussen BC Augsburg en TSV Schwaben Augsburg. Sinds 2011 speelt Augsburg in de hoogste divisie in Duitsland, de Bundesliga. In het seizoen 2015-2016 bemachtigde FC Augsburg voor het eerste een ticket voor een Europees toernooi, de Europa League. De laatste jaren eindigt Augsburg vaak in de middenmoot van de Bundesliga. Augsburg staat vooral bekend als “Angstgegner’. Zo maakt Augsburg het de grote clubs als Borussia Dortmund en Bayern München vaak lastig.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van FC Augsburg zijn: Halil Altintop, Youssef El Akchaoui, Peter Hlinka, Ragnar Klavan, Arkadiusz Milik en Ibrahima Traoré.

Welke Nederlanders hebben bij FC Augsburg gespeeld?

Nederlanders bij FC Augsburg: Lorenzo Davids, Paul Verhaegh, Jeffrey Gouweleeuw en Kees Kwakman.

Extra informatie FC Augsburg

  • Shirtsponsor: WWK
  • Kledingsponsor: Nike
  • Mascotte: Lukas der Lokomotivführer
  • Trainer: Heiko Herrlich
  • Clubkleuren: groen en wit
  • Bijnaam club: FCA

Gewonnen prijzen FC Augsburg

Hoevaak heeft FC Augsburg de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van FC Augsburg.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van FC Augsburg

Augsburg kent 2 grote concurrenten: Ingolstadt en TSV 1860 München. Bij deze wedstrijden zit het stadion altijd bomvol en is een mooie voetbalsfeer gegarandeerd. De wedstrijd tussen Augsburg en Ingolstadt wordt de Augsberg-Ingolstadt-derby genoemd. Een wedstrijd tussen Augsburg en 1860 München in 1973 in München heeft zelfs het record aantal toeschouwers in het Olympisch Stadion in München.