Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Everton

Everton

Everton FC

Everton is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Everton is Goodison Park. Goodison Park heeft een capaciteit van 39,572 toeschouwers.Everton is opgericht in 1878. De club wordt ook wel The Toffees en The Blues genoemd. De club is in handen van Farhad Moshiri. De clubkleuren van “The Toffees en The Blues” zijn blauw en wit.

Everton

De geschiedenis van Everton

Everton, een bijzondere club die op een steenworp afstand ligt van de stadsrivaal Liverpool. De club heeft een rijke geschiedenis. En is opgericht in 1878 en spelen al sinds 1892 in het huidige Goodison Park stadion, het eerste grote voetbal stadion van Engeland. De club vind haar oorsprong in de zondagsschool met een katholieke achtergrond. Na 2 jaar gevoetbald te hebben als St. Domingo’s FC werd de naam naar Everton veranderd. Everton heeft op 4 jaar na altijd op het hoogste niveau gespeeld. Ook Everton behoort tot een van de 12 Founding Members van de Football League, de eerste Engelse professionele voetbal competitie. Al met al een prachtige club met een enorm rijk voetbalverleden. Dit alles in een fantastische stad Liverpool die letterlijk voetbal ademt. 

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Everton zijn: Leighton Baines, Séamus Coleman, Steven Pienaar, Phil Neville, Gary Lineker, Wayne Rooney en Mikel Arteta.

Welke Nederlanders hebben bij Everton gespeeld?

Nederlanders bij Everton: Andy van der Meijde, Sander Westerveld, Raymond Atteveld, John Heitinga, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen en Royston Drenthe.

Extra informatie Everton

  • Shirtsponsor: Cazoo
  • Kledingsponsor: Hummel
  • Clublied: Grand Old Team
  • Mascotte: Geen
  • Eigenaar: Farhad Moshiri
  • Trainer: Carlo Ancelotti
  • Clubkleuren: blauw en wit
  • Bijnaam club: The Toffees en The Blues

Gewonnen prijzen Everton

Hoevaak heeft Everton de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Everton FC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League9x
FA Cup5x
Football League Cup0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Everton

Everton kent één grote rivaal, Liverpool FC. Beide clubs komen uit Liverpool en dit maakt de wedstrijd tussen Everton en Liverpool tot een echte stadsderby. De wedstrijd tussen Liverpool en Everton wordt ook wel de “Merseyside Derby” genoemd. De wedstrijd wordt gezien als een hele vriendelijke derby, waarbij fans vaak zij-aan-zij zitten. De naam Merseyside Derby komt voort uit de county waarin Liverpool ligt, Merseyside.