Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Elche

Elche

Elche CF

Elche is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Elche is Estadio Manuel Martínez Valero. Estadio Manuel Martínez Valero heeft een capaciteit van 33,732 toeschouwers.Elche is opgericht in 1923. De club wordt ook wel Los Franjiverdes of Los Ilicitanos genoemd. De clubkleuren van “Los Franjiverdes of Los Ilicitanos” zijn groen en wit.
Elche

De geschiedenis van Elche

Elche FC, of voluit “Elche Club de Fútbol, S.A.D.”, is een Spaanse voetbalclub uit de stad Elx. De club is opgericht in 1923 toen alle voetbalclubs uit Elx fuseerden tot één voetbalclub. Eind jaren 50 promoveerde Elche FC voor het eerst naar de hoogste Spaanse competitie, La Liga. In het seizoen 2014-2015 werden er nieuwe financiële regels opgesteld voor de Primera Division. Deze regels zeggen dat een club niet teveel schulden mag hebben. Elche had de financiën niet op orde en werd daarom gedegradeerd naar de Segunda Division. Het is de eerste en enige Spaanse club die om financiële redenen gedegradeerd is. In het seizoen 2019-2020 promoveerde Elche weer terug naar de Primera Division.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Elche zijn: Willy Caballero, Ben Iroha, Mazinho, Cayetano Ré, César Rodríguez, Przemysław Tytoń, Vavá en Sergio Santamaría.

Welke Nederlanders hebben bij Elche gespeeld?

Nederlanders bij Elche: Berry Powel en Garry Mendes Rodrigues.

Extra informatie Elche

  • Shirtsponsor: TM Real Estate Group
  • Kledingsponsor: Hummel
  • Mascotte: Datigol (een vos)
  • Trainer: Jorge Almirón
  • Clubkleuren: groen en wit
  • Bijnaam club: Los Franjiverdes of Los Ilicitanos

Gewonnen prijzen Elche

Hoevaak heeft Elche de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Elche CF.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 2x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Elche

Elche CF heeft een rivaliteit met Hércules CF. De wedstrijd tussen de twee clubs wordt ook wel de Derby van provincie Alicante genoemd. De wedstrijd is al meer dan honderd keer gespeeld. Ook heeft Elche een rivaliteit met Real Murcia, waarmee ze strijden in de “Derbi del Sureste. Ook heeft Elche een rivaliteit met Levante. Deze derby is interessant omdat die in veel Spaanse voetbaldivisies is gespeeld.