Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van Eintracht Frankfurt is Deutsche Bank Park. Deutsche Bank Park heeft een capaciteit van 51,499 toeschouwers.Eintracht Frankfurt is opgericht op 8 maart 1899. De club wordt ook wel SGE, Die Adler en Launische Diva genoemd. De clubkleuren van “SGE, Die Adler en Launische Diva” zijn zwart, wit en rood.

Eintracht Frankfurt

De geschiedenis van Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is in 1920 ontstaan door fusies van verschillende sportverenigingen uit Frankfurt. In het eerste jaar werd Eintracht Frankfurt meteen kampioen van de Noordmaincompetitie. Toen de Bundesliga werd opgericht in 1962, werd Eintracht Frankfurt het eerste jaar meteen derde en behaalde het de bekerfinale (die werd verloren). In 2011 kende Eintracht een dieptepunt, toen het degradeerde naar de 2. Bundesliga. Eén seizoen later was Eintracht al weer terug op het hoogste niveau en heeft zich sindsdien vaak als subtopper in de Bundesliga weten te plaatsen. Hierdoor hebben ze de afgelopen jaren ook vaak deelgenomen aan de Europa League.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Eintracht Frankfurt zijn: Alfred Pfaff, Joachim Löw, Andreas Möller, Timo Hildebrand, Marko Marin, Jupp Heynckes, Jay-Jay Okocha en Marco Fabián.

Welke Nederlanders hebben bij Eintracht Frankfurt gespeeld?

Nederlanders bij Eintracht Frankfurt: Bas Dost, Jetro Willems en Jonathan de Guzman.

Extra informatie Eintracht Frankfurt

  • Shirtsponsor: Indeed.com
  • Kledingsponsor: Nike
  • Mascotte: Atilla, een adelaar
  • Trainer: Adi Hütter
  • Clubkleuren: zwart, wit en rood
  • Bijnaam club: SGE, Die Adler en Launische Diva

Gewonnen prijzen Eintracht Frankfurt

Hoevaak heeft Eintracht Frankfurt de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Eintracht Frankfurt.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland0x
DFB-Pokal5x
Champions League0x
Europa League0 (wel 1x de UEFA CUP)x

Rivalen van Eintracht Frankfurt

De grootste rivaal van Eintracht Frankfurt is Kickers Offenbach. Deze club ligt aan de andere kant van de rivier Main. In 1959 stonden deze ploegen tegenover elkaar in de finale om het Duits landskampioenschap (voorloper van de Bundesliga). Eintracht Frankfurt won deze “Main derby”. Andere rivaliteiten heeft Eintracht Frankfurt met Mainz, Kaiserslautern en Darmstadt 98. De wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Darmstadt wordt ook wel de “Hesse derby” genoemd. Eintracht heeft ook vriendschappelijke banden met clubs. Een goed voorbeeld daarvan is de vriendschap met Oldham Athletic uit Engeland.