Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Eibar

Eibar

SD Eibar

Eibar is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Eibar is Estadio Municipal de Ipurua. Estadio Municipal de Ipurua heeft een capaciteit van 8,164 toeschouwers.Eibar is opgericht in 1940. De club wordt ook wel Armagiñak genoemd. De clubkleuren van “Armagiñak” zijn blauw en rood.
Eibar

De geschiedenis van Eibar

SD Eibar is een Spaanse voetbalclub uit het Baskenland. Dit is een autonome streek in Spanje die vele sportclubs rijk is. Eibar is een stad en een gemeente van ongeveer 25 km2 en ligt in het Noorden van Spanje. Net als de vele andere clubs uit het Spaanse Baskenland kent de club ook hier een trouwe aanhang. In het bescheiden maar sfeervolle stadion van Eibar bruist het van de energie. Het is een mooie thuishaven voor de vele derby’s met andere clubs uit het Baskenland. De club is een relatief jonge club. De club is opgericht in 1940 en is ontstaan uit de fusie tussen twee lokale clubs. Jarenlang heeft Eibar op het 3e niveau van Spanje gespeeld. Pas in 2014 behaalde de club het aller hoogste niveau in Spanje, de Primera Divison. Helaas konden ze dit seizoen zich niet handhaven en degradeerden weer naar het tweede niveau. Wat deze club bijzonder maakt is dat de club in het bezit is van de supporters. Met zo’n 8000 uitgegeven aandelen verspreid over 48 verschillende nationaliteiten is de club in handen van de supporters.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Eibar zijn: David Silva, Joseba Llorente, Xabi Alonso, José Eulogio Gárate, en Manuel Almunia.

Welke Nederlanders hebben bij Eibar gespeeld?

Nederlanders bij Eibar: Umut Mumcu.

Extra informatie Eibar

  • Shirtsponsor: Avia
  • Kledingsponsor: JOMA
  • Mascotte: Onbekend
  • Trainer: José Luis Mendilibar
  • Clubkleuren: blauw en rood
  • Bijnaam club: Armagiñak

Gewonnen prijzen Eibar

Hoevaak heeft Eibar de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van SD Eibar.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 1x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Eibar

SD Eibar heeft een rivaliteit met de andere drie Baskische teams, Alavés, Real Sociedad en Athletic Bilbao. Ook met Osasuna is sprake van enige rivaliteit. De wedstrijden tussen deze teams worden ook wel derby’s van Baskenland genoemd. Eibar heeft een relatief kleine supportersaanhang. Veel supporters van Eibar zijn ook fan van andere clubs. De wedstrijd tussen Real Sociedad en Eibar wordt ook wel de Gipuzkoa-derby genoemd, vernoemd naar de provincie waar beide clubs vandaan komen.