Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Deportivo Alaves

Deportivo Alaves

Deportivo Alavés

Deportivo Alaves is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Deportivo Alaves is Estadio Mendizorrotza. Estadio Mendizorrotza heeft een capaciteit van 19,500 toeschouwers.Deportivo Alaves is opgericht op 23 januari 1921. De club wordt ook wel El Glorioso of Babazorros genoemd. De clubkleuren van “El Glorioso of Babazorros” zijn blauw en wit.
Deportivo Alaves

De geschiedenis van Deportivo Alaves

Deportivo Alaves is een Spaanse professionele voetbalclub. Net als onder andere Real Sociedad en Atletico Bilbao komt deze club uit het Spaanse Baskenland in het Noorden van Spanje. De club is opgericht in 1921 en was de eerste club die ooit promoveerde uit de tweede Spaanse league. Jarenlang heeft de club wisselende successen behaald in het betaalde voetbal. Pas sinds het jaar ’98 is de club gepromoveerd naar de Primera Division van Spanje en werd al snel een middenmoter. In het seizoen 2000 / 2001 behaalde de club zelfs de UEFA CUP finale maar verloor deze van de Engelse Premiere Club Liverpool. Na dit succes jaar kwakkelde de club, en degradeert dankzij de wisselende resultaten uiteindelijk. Je kunt niet echt spreken over de grote sportieve successen van de club, maar wel de trouwe en loyale aanhang. Door de prachtige ligging, en het trotse Basken volk maakt een bezoek aan deze club een unieke beleving.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Deportivo Alaves zijn: Abelardo Fernández, Manu García, Julio Salinas, Sergio Santamaría, Javi Moreno, Deyverson, Óscar Romero, Rodolfo Bodipo, Enzo Zidane Fernández en Pablo Sánchez.

Welke Nederlanders hebben bij Deportivo Alaves gespeeld?

Nederlanders bij Deportivo Alaves: Jordi Cruijff en Richard Witschge.

Extra informatie Deportivo Alaves

  • Shirtsponsor: Betway
  • Kledingsponsor: Kelme
  • Mascotte: Babazorro (een vos)
  • Trainer: Asier Garitano
  • Clubkleuren: blauw en wit
  • Bijnaam club: El Glorioso of Babazorros

Gewonnen prijzen Deportivo Alaves

Hoevaak heeft Deportivo Alaves de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Deportivo Alavés.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 4x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Deportivo Alaves

Deportivo Alavés ligt in Baskenland en de belangrijkste rivalen van Alavés zijn dan ook de andere teams uit Baskenland. De andere drie teams die ook in Baskenland liggen zijn Athletico Bilbao, SD Eibar en Real Sociedad. Wedstrijden tussen deze clubs worden ook wel Baskische-derby’s of derby’s in Baskenland genoemd. Recentelijk is vooral de wedstrijd tussen Alavés en Eibar een echte derby.