Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Chrystal Palace

Chrystal Palace

Crystal Palace FC

Chrystal Palace is een voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. Het stadion van Chrystal Palace is Selhurst Park. Selhurst Park heeft een capaciteit van 26,309 toeschouwers.Chrystal Palace is opgericht in 1905. De club wordt ook wel Eagles en Glaziers genoemd. De club is in handen van Steve Parish, Josh Harris en David S. Blitzer. De clubkleuren van “Eagles en Glaziers” zijn rood en blauw.

Chrystal Palace

De geschiedenis van Chrystal Palace

Crystal Palace wellicht de oudste voetbalclub ter wereld? De reden dat hier een vraagteken achter staat is omdat er nogal wat over te doen is. Volgens de ene is de club opgericht in 1861 en volgens anderen in 1905. Het verhaal begint met de oprichting van Crystal Palace Company in 1851, als onderdeel hiervan werd een cricketveld aangelegd. Om fit te blijven buiten het cricket seizoen speelden de spelers in de winter voetbal. Hierop werd in 1861 een eigen voetbal team opgericht. Ook is de club onderdeel van de founding members van de oprichting van de Engelse Football League. Toch besloot de club te stoppen met voetballen omdat het de cricketvelden te veel beschadigde. Later in 1905 is de club opnieuw opgericht en een van de groot aandeelhouders is het origineel opgerichte Crystal Palace, hier komt de claim vandaan dat de club ouder is dan 1905. We laten het aan jou over om hierover te oordelen. Desalniettemin is het een fantastisch rijke voetbalclub met mooie historische momenten en helden.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Chrystal Palace zijn: Nathaniel Clyne, Ashley Cole, Gareth Southgate, Ian Wright, Steve Mandanda, Christian Benteke, Atillio Lombardo, Jim Cannon en Geoff Thomas..

Welke Nederlanders hebben bij Chrystal Palace gespeeld?

Nederlanders bij Chrystal Palace: Edgar Davids, Jeroen Boere, Jairo Riedewald en Patrick van Aanholt.

Extra informatie Chrystal Palace

  • Shirtsponsor: ManBetX
  • Kledingsponsor: Puma
  • Clublied: Glad All Over
  • Mascotte: Pete The Eagle
  • Eigenaar: Steve Parish, Josh Harris en David S. Blitzer
  • Trainer: Roy Hodgson
  • Clubkleuren: rood en blauw
  • Bijnaam club: Eagles en Glaziers

Gewonnen prijzen Chrystal Palace

Hoevaak heeft Chrystal Palace de premier league gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Crystal Palace FC.

CompetitieAantal keer gewonnen
Premier League0x
FA Cup0x
Football League Cup0x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van Chrystal Palace

Chrystal Palace heeft een langlopende rivaliteit met Brighton & Hove Albion. De wedstrijd tussen deze twee teams staat ook wel bekend als de A23 derby of de M23 derby, verwijzend naar de snelweg tussen de twee clubs. Daarnaast worden wedstrijden tussen Chrystal Palace en Millwall of Charlton Athletic gezien als derby’s in Londen.