Ga naar de inhoud
Home » Clubs » Celta de Vigo

Celta de Vigo

Celta de Vigo

Celta de Vigo is een voetbalclub die uitkomt in de Spaanse Primera División. Het stadion van Celta de Vigo is Estadio Balaídos . Estadio Balaídos  heeft een capaciteit van 31,800 toeschouwers.Celta de Vigo is opgericht op 28 maart 1923. De club wordt ook wel Celtiñas en Olívicos genoemd. De clubkleuren van “Celtiñas en Olívicos” zijn lichtblauw en wit.
Celta de Vigo

De geschiedenis van Celta de Vigo

Celta de Vigo is een voetbalclub gelegen in het Noordwesten van Spanje, in de stad Vigo. De club is opgericht in 1923 uit een fusie tussen twee lokale clubs. Celta de Vigo kent wisselende successen op het hoogste niveau van Spanje. De club is een club van tegenstrijdigheden. In het jaar 2003 behaalde de club in de Champions League een ongeëvenaard succes door de achtste finales te halen, maar degradeerde de club in de competitie van het hoogste niveau naar het tweede niveau in Spanje. Waarnaar het weer terugkeerde op het hoogste niveau in 2005. Ondanks dat de club geen geweldig uitpuilende prijzenkast heeft is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze prachtige club. Al is het maar vanwege de fantastische ligging net ten noorden van Portugal.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van Celta de Vigo zijn: Baiano, Juanfran, Javier Guerrero, Angel Lopéz, Nolito, Eusebio Sacristán, José Manuel Pinto, Diego Costa, Claude Makélélé, Mido, Rafinha, Vágner en Marko Pantelić.

Welke Nederlanders hebben bij Celta de Vigo gespeeld?

Nederlanders bij Celta de Vigo: Jordi Cruijff, Wesley Hoedt, Rick Hoogendorp, Quincy Owusu-Abeyie en Daniël de Ridder.

Extra informatie Celta de Vigo

  • Shirtsponsor: Estrella Galicia
  • Kledingsponsor: Adidas
  • Mascotte: Celestino
  • Trainer: Óscar Garcia
  • Clubkleuren: lichtblauw en wit
  • Bijnaam club: Celtiñas en Olívicos

Gewonnen prijzen Celta de Vigo

Hoevaak heeft Celta de Vigo de Primera Division gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van Celta de Vigo.
Competitie Aantal keer gewonnen
Kampioen van Spanje 0x
Segunda Division 3x
Copa del Rey 0x
Champions League 0x
Europa League 0x

Rivalen van Celta de Vigo

De grootste rivaal van Celta de Vigo is Deportivo la Coruña. De wedstrijd tussen Celta de Vigo en Deportivo wordt ook wel “El Derbi gallego”, de Galicische derby, genoemd. De naam van Celta de Vigo komt voort uit de Kelten die in Vigo leefden. De derby tussen de twee teams is de meest gespeelde derby van Spanje. Ook was deze wedstrijd de eerste voetbalwedstrijd die gefilmd werd in Spanje. De rivaliteit is ontstaan in 1923, toen vier spelers van Celta overstapten naar Deportivo, na het aannemen van steekpenningen. De vier spelers werden uiteindelijk gediskwalificeerd en geschorst door de Spaanse voetbalbond, maar de rivaliteit is nooit verdwenen.